header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Велико пророчанство грузијског патријарха Илије из априла – огњени коњаник је пролетео поред нас
Велико пророчанство грузијског патријарха Илије из априла – огњени коњаник је пролетео поред нас Штампај Е-пошта
субота, 04 јул 2020
           Пророчанства Патријарха Илије која су упозоравала православце!

Католикос читаве Грузије Патријарх Илија II се за време недељне проповеди обратио ка пастви и рекао им да је имао виђење. Рекао је да је видео човека огњене боје који је седео на коњу, који је пролетио над његовом главом и исчезнуо. Затим му је пришао дечак који је пљунуо на земљу, направио блато и нацртао себи крст на челу. Сагласно патријарховим речима то је био знак – уз помоћ Господа и Крста можемо победити болест. Колико речи тако уваженог старца пружају утеху не само у Грузији, већ у целини код православаца?


Живимо у епохи великог Патријарха и његова пророчанства и виђења се увек обистињују. То не види само слеп. И верници Грузини, а и не само они, то већ дуго знају.

Тако, например, познато је да је у новембру (2019. – нап. „Борба за веру“) говорио својој рођаки да види празне европске градове. Да људи плачу. И да су све зграде закључане. А многи су тада помислили да је то неко преувеличавање.

 Онда је звао исељенике да се врате у Отаџбину. У последњих пар месеци неколико пута је јавно говорио, обраћајући им се, да се што пре врате јер ће овде бити боље заштићени. И говорио је да ће пожелети да побегну одатле и да многи неће успети у томе, да неће моћи. А људи су опет мислили како је то преувеличавање, где да се враћају, Европа је богата, они тамо раде, а шта да раде у Грузији. И ето, догодило се управо оно о чему им је причао. Многи емигранти не могу да се врате. Грузија је на једном од првих места по благодати Пресвете Богородице и по раду наших изванредних лекара с тачке гледишта борбе са вирусом. Овде су људи доста више заштићени. А тамо умиру. У иностранству је наших већ петоро настрадало. А у Отаџбини, слава Богу, још ни један није пострадао.

А још је у једној од проповеди говорио и позивао људе да детаљно перу руке. То је све документовано. И да се пере тело и да се повећава ниво личне хигијене. А наши либерали су се бунили, какво је то сад патријархово обраћање?! И ето шта се десило!

Даље је позивао грађане у урбанистичком делу говорећи им: не напуштајте ваше домове и поседе земље по селима по читавој Грузији јер ће вам они затребати много пре него што сте мислили. И сви су мислили, па шта, у продавницама се све продаје. Живимо у Тбилисију, Кутаисију, Батуми, шта ће нам та села и запуштене земље? Он је остарио па преувеличава и узалуд се брине. Све је у реду.

Стога за нас који га слушамо и који га волимо ово није новост.

 

Леван Васадзе

Извор: https://tsargrad.tv/

Преузето са: Парохија кравичка

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 144 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.