header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Фијаско Атанасија Раките или слике говоре више од хиљаду речи
Фијаско Атанасија Раките или слике говоре више од хиљаду речи Штампај Е-пошта
среда, 08 јул 2020

 Ивањдан или "Велики" сабор у манастиру Милешеви, тако данашње славље назва владика у покушају "господин" Атанасије Ракита. Нареди Његово Преосвештенство господин владика Милешевски да се израде плакати и полепи по Пријепољу и на сва уста и звона позовe народ да дођe на ово његово "велико" сабрање, ал' се народ не одазва. Неће народа ни да чује за било шта што има везе са Ракитом.

Треба напоменути, да се Ивањдан традиционално славио у нашој епархији поготово у манастиру Милешеви од доласка владике Филарета када би у Милешеви било и по неколико хиљада људи. Припреме су почињале већ од Видовдана. Народ се радовао овом празнику - сабору. Долазили су аутобуси чак из Ваљева, Крагујеваца и Босне, а данас... Данас нема ни нас из Пријепоља, а да не говоримо даље. Био је то заиста један велики црквено-народи сабор, а ове године као што нам и фотографије сведоче педесет људи са све свештенством милешевским и жичким, пошто је Атанасије у госте позвао и владику Жичког господина Јустина ваљда да му покаже како га народ "воли". Тужно да тужније не може бити.

Обрука се наш Ракита по 100 пут, ал' очи пуне славе и слепе да виде.

Фијаско се наставио и на предавању које је Ракита огранизовао, у Дому културе у Пријепољу, поводом "великог" сабора и празника Ивањдана. Како нам очевидци, а и фотографије сведоче на предавању уваженог проф. др Предраг Пузовића било је 15 особа заједно са Атанасијем Ракитом и пар свештеника. Брука и срамота каква се не памти.

Овим путем ми верници се извињавамо Епископу Јустину, знамо да прати Ваш сајт, и молимо га да не мисли да смо ми непобожан народ и томе слично, не већ напротив, ми смо народ који неће да иде за вуком у јагњећој кожи, лажним пастиром Атанасијем Ракитом, већ чувамо веру коју нам даде Свети отац Сава.

 
Александар С.
Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.