header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Масовне демонстрације и у Новом Саду Штампај Е-пошта
четвртак, 09 јул 2020

 Демонстранти су у Новом Саду камењем разбили стакла на Градској кући, бацали су петарде, а претходно су разбили врата на згради РТВ, када је један мушкарац повређен.

Интервенисала је Хитна помоћ код РТВ-а, а испред Градске куће ватрогасци.

Део грађана је остао испред РТВ-а, док је други део демонстраната кренуо ка Градској кући и успут су каменицама гађали просторије СНС-а, када су разбили стакло.

Окупљени грађани испред Градске куће узвикивали су „Вучевићу, где си” и „Има нас гомила”, као и увреде на рачун председника Србије и лидера СНС-а Александра Вучића, јавио је Танјуг.

Неколико хиљада људи окупило се на протесту у Новом Саду, са којег су затражили оставке чланова Кризног штаба за борбу против пандемије вируса корона као и челних људи државе, а протести се одвијају уз инциденте које су узроковали припадници десничарских организација.

Око 20.30 демонстранти су запалили ватру на улазу у Градску кућу, која је седиште градоначелника и Градског већа, а оштетили су и оближњи ресторан Мекдоналдс.

Пре тога, неко од демонстраната разбио је стакло на улазним вратима у Радио-телевизију Војводине (РТВ). Том приликом је један мушкарац повређен и њега је одвезао такси пошто је хитна помоћ каснила.

Очевици су испричали да је тај мушкарац расекао ногу када је њоме разбио стакло. Казали су да је тешко повређен и да је изгубио много крви.

  На челу колоне било је стотинак десничара који су позивали на разбијање РТВ-а.

Испред РТВ-а је дошло и до мањег физичког обрачуна међу демонстрантима.

Десничари су бацали на зграду флашице са водом и лименке, а запослени су им то враћали са прозора РТВ-а.

Када је разбијено стакло на улазу у РТВ, појавила се интервентна полиција под пуном опремом за разбијање демонстрација.

Демонстранти су гађали полицију лименкама и камењем, а полицајци су направили кордон испред РТВ-а, преноси Бета.

Демонстранти су каменовали и просторије Српске напредне странке и поразбијали излоге на страначким просторијама.

Међу демонстрантима су грађани различитих политичких оријентација, па су тако уочене пароле „За кров над главом”, али и „Сачувајмо светиње”.

Једни су носили транспаренте „Ко тебе пендреком, ти њега револуцијом”, а други су дошли са заставом Косова у бојама српске тробојке и натписом „Нема предаје”.

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.