header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Предраг Вучинић предлаже отпадницима из Синода: Дајте орден Ани Брнабић Штампај Е-пошта
петак, 10 јул 2020

 Сматрам да као Православац имам првао да дам предлог Светом архијерејском савету или Светом Синоду СПЦ, јер сви смо ми део цркве. 

У последњих неколико година заслуженим грађанима су додељени ордени Светог Саве, а међу бесмртне су доспели и Председник Вучић, министри Вулин, Дачић, Др Мали, Весић... Мислим да су наши великодостојници на челу са патријархом Иринејем (Miroslav Gavrilovic) начинили велику неправду да се међу награђенима није нашла и наша председница владе господин или госпођа Ана Брнабић. Као оправдање не може да се изнесе да је она Хрватица, атеиста и лезбејка јер то би била дискриминација, а она не само да успешно и храбро води Србију, већ је и поред даноноћног рада успела да постане и родитељ и да са својом партнерком гаји дете.

Сетимо се да је вољом и жељом народа друг Тито (verovatno Josip Broz) по други пут постао народни херој, па би предложио Синоду да и Патријарх Иринеј по други пут добије орден Свето Саве, јер је то својим радом на њиви Господњој то заслужио. И на крају би опет у Сава центру требала да се организује свечаност на којој би и Патријарх и Премијерка заједно добили ордење, а после би за госте могла да се организује и мала парада поноса да се присутние владике са једне стране, а колеге и колегинице премијерке окупе заједно.

Ово би сигурно убрзало наш пут у Европу, па да можемо без пасоса да идемо у Загреб, Рим, Берлин или Аушвиц ако га због нас отворе. 

 

Предраг Вучинић, Мелбурн

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.