header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Упокојио се у Господу отац Андреј из манастира Сланци Штампај Е-пошта
среда, 05 август 2020

 Покрет за одбрану Косова и Метохије: На вест о упокојењу у Господу оца Андреја, игумана Манастира Светог Архиђакона Стефана у Сланцима

Данас се упокојио архимандрит Андреј (Јовичић), игуман Манастира Светог Архиђакона Стефана у Сланцима.

Отац Андреј се будио и одлазио на починак са Косовом у срцу. Био је један од потписника чувеног Апела за заштиту српског живља и његових светиња на Косову (1982) и нашег Апела за одбрану Косова и Метохије (2018). Када је Апел за одбрану Косова и Метохије, баш као и Апел из 1982, дочекан нападима и прећуткивањем, отац Андреј нас је позвао у Сланце, дао нам свој благослов и сву подршку. Од тада се окупљамо у манастиру, онако како су то вековима, традицијски чинили небројени нараштаји наших предака, бораца за Небеску Правду, за Крст Часни и Слободу Златну.

Све што смо потом учинили – Видовдански позив, Петровданско сабрање, Обраћање Светом архијерејском сабору Српске православне цркве новембра 2018 – било је започето и покренуто у Сланцима, уз благослов оца Андреја.

Неформална група, окупљена око Апела, прерасла је у Покрет на његову иницијативу. Покрет за одбрану Косова и Метохије основан је са благословом оца Андреја, на Сабрању у Сланцима, на дан Преподобног Јустина Ћелијског, 14. јуна 2020. Све што смо до данас урадили постигли смо уз пожртвовану помоћ и подршку оца Андреја и манастира Сланци. На томе му остајемо вечито захвални.

На овоме свету, отац Андреј је испунио пуну меру људске побожности, доброте и честитости. Ми остајемо да сведочимо о томе колико је волео своју Цркву, свој српски народ, своје Косово и Метохију. Благослови, подстицаји и охрабрења оца Андреја обавезују нас да наставимо и истрајемо, све до коначне победе.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.