header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Свештенство Критске Православне Цркве иступило против ношења маски у храмовима
Свештенство Критске Православне Цркве иступило против ношења маски у храмовима Штампај Е-пошта
среда, 12 август 2020

 Бројни свештеници у Хањи на Криту, отворено у својим проповедима говоре да је коронавирус обичан грип...

Свештенослужитељи Критске Православне Цркве Константинопољске патријаршије у Хањи, одбијају да у потпуности поштују мере локалних власти и да носе медицинске маске у храмовима, јер верују да је пандемија корона вируса обичан грип који може имати компликације, преноси портал «OrthodoxTimes».

Према овој фанарској публикацији, полицијска управа у Хањи добија све више притужби на свештенике на Криту, јер они у својим проповедима директно подвргавају сумњи пандемију и позивају вернике да не верују ономе што званичници говоре о корона вирусу.

Према информацијама грчких медија, притужбе се односе на свештенике у различитим окрузима Хање, који у проповедима и у приватним разговорима с верницима директно говоре да је коронавирус „обичан грип“. Према поменутим изворима, свештеници Критске Цркве доводе у питање важност и ефикасност употребе маски и других средстава заштите.

Због чињенице да су ове информације објављене у медијима, кидонска и апокоронска митрополија Критске Цркве већ је осудила овакво понашање свештеника и позвала их да се придржавају свих мера које су локалне власти предузеле у вези са пандемијом коронавируса.

 

Извор: „Руска линија“

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.