header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лукашенко: Нећу да дозволим да Белорусију разбију на комаде и да јој приреде покољ Штампај Е-пошта
среда, 02 септембар 2020
          Александар Лукашенко је објаснио да поглавару белоруских католика – надбискупу минско-могиљовском Тадеушу Кондрусевичу – није дозвољено да уђе у земљу зато што је у Пољској „добио одређене задатке“.

Додао је да је напустио Белорусију да би отишао на консултације у Варшаву и намеравао да се врати са „добијеним одређеним задацима“.

Још је додао: „Желимо да то с њим додатно проучимо. Ако се покаже да је све чисто и по закону – поступићемо по закону. Не занима нас ко је Кондрусевич – главни католик, главни православни или главни муслиман. Мора се живети по закону“

Белоруски лидер је – у интервјуу RT, а фактички се обраћајући сународницима – рекао и ово:

„Не можете ни да азмислите колико желим да се одморим. Прижељкујем да и ја живим мирно, људским животом. Није ствар у власти, већ у томе што не желим да допустим да Белорусију разбију на комаде“.

Лукашенко је у овом контексту посебно нагласио:

„Нећу да дозволим да буду побијени поштени и честити људи који су градили моју земљу. То (ако би ови који су на улицама преузели власт) не би била лустрација, о којој неки говоре. То би био масакр. Код нас би било горе него у Украјини“.

Претходно је рекао да Русија и Белорусија имају „једну Отаџбину – од Бреста до Владивостока“.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 92 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.