header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Отац Сергијe Романов и после „одлучења“ од Цркве одбија на напусти Средњеуралски манастир
Отац Сергијe Романов и после „одлучења“ од Цркве одбија на напусти Средњеуралски манастир Штампај Е-пошта
понедељак, 14 септембар 2020
          – Схимонах Сергијe Романов, кога је епархијски суд у четвртак одлучио од Цркве, објавио је нови видео материјал из Средњеуралског манастира, из кога следи да он не намерава да напусти манастир.

„Последњи старац Свето-Тројицке Сергијеве лавре, схиархимандрит Захариј, када су дошли да га ухапсе, рекао је: „Ја повлачим црту. Ако неко пређе ову линију, пашће мртав. "(...) Није моја рука та која ће повући ту црту. Молим Архангела Михаила да ову линију повуче кроз моје недостојне руке, заштитну линију за манастир", рекао је Сергије.

На видео снимку се види неколико десетина присталица оца Сергија, између осталог и деца.

У четвртак је суд екатеринбуршке епархије донео одлуку о изопштењу схимонаха из Цркве. Одлука је послата на одобрење надлежном епископу. Разлог је био тај што је Сергије и даље вршио богослужења, будући лишен свештеничког чина.

Екуменисти, новотарци и коронаверци из врха Московске патријаршије, прогоне оца Сергија зато што је он корнаверус назвао митом и позвао не непотчињавање отпадничком црквеном руководству и издајничким властима. Осим тога, он је проклео оне који су затворили храмове у време пандемије, и упозорио на стварање „сатаниног електронског логора“.

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

По материјалу са: „Интерфакс“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 94 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.