header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Оптужени за отмицу у улози водича у Храму Светог Саве
Оптужени за отмицу у улози водича у Храму Светог Саве Штампај Е-пошта
субота, 19 септембар 2020
          Владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја, оптужен да је умешан у отмицу студента Академије СПЦ Марка Жаркова, претходних дана веома активно учествује у промовисању радова на Храму Светог Саве, чији је иначе и старешина. Међутим, иако радо за медије говори о радовима на Врачару, епископ и даље избегава да се изјасни о наводима да је повезан са злостављањем Жаркова.

Иако су оптужбе изнете на његов рачун прилично озбиљне, владика Стефан покушава у јавности да створи утисак да га уопште не дотичу приче о његовој умешаности у отмицу.

Тако је, између осталог, постао и водич свим гостима Храма Светог Саве, који желе да добију информације докле су стигли радови. Било да је реч о патријарху лично, епископима или медијима, Шарић је увек тај који ће бити домаћин и туристички водич кроз Храм.


Претходног дана, репортери Нова.рс покушали су да поставе питања владики Стефану о његовој умешаности у случају отмице студента Академије СПЦ Марка Жаркова, међутим он није желео да одговори на наша питања, нити да потврди да ли га је заменик вишег тужиоца позвао на саслушање.

“Којим добром ви снимате овде? Ко сте ви да сликате”, упитао нас је владика Стефан. На нашу молбу да му поставимо неколико питања поводом навода студента Марка Жаркова да је умешан у његову отмицу, владика нам је одговорио:

“Нико ми од вас ми се није обратио. Само пишете разне коментаре, а нисте ништа питали нас који смо тема ваших текстова”, навео је он.

На наш одговор да смо га контактирали неколико пута и да за то имамо доказе, владика је одговорио: “Немате доказе!”.

Подсетимо, владика Стефан Шарић, оптужен је да је умешан у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке.

 

Извор: "Нова.рс"

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.