header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Предраг Вучинић: Осврт на писање епископа Сергија Штампај Е-пошта
петак, 18 децембар 2020

 На интернет презентацији Епархије бихаћко петровачкој освануо је до сада у цркви највећи хлаоспев актуелном председнику Републике Србије: Епископ Сергије: Распињање Александра Вучића. (овде:)

Обраћање верницима преосвећени епископ Сергије завршава поруком:

 "Док год распињу Александра Вучића, знам да нам је добро кренуло, да нам иде, да смо ту гдје јесмо. Кад ућуте, знаћу да није како треба, да нестајемо и да нас неће бити. Вучићево распеће је наше васкрсење!"

Међу онима сам који сматра да епископима, монаштву и свештенству СПЦ никако не траба да буде забрањено да се јаве и кажу своје мишљење о стању у држави и друштву, јер "Ћутањем се издаје Бог." Опет је сасвим у реду да међу побројенима има и оних који су задивљени ликом и делом Александра Вучића, ту је спадао и блаженопочивши патријарх Иринеј. "Ко и мало на врх брда стоји, више види но онај под брдом", епископ Сергије је у врху СПЦ па је могуће да он види оно што ми мирјани који немамо високо теолошко образовање, а и не дружимо се толико са народом а и онима на власти и СА Сабору. Намеће ми се прво питање , а ко су то они који разапињу Вучића, а који када заћуте, знаће епископ да није како треба? Да ли су разапињачи и Сергијева браћа у Христу Атанасије, Григорије, Никанор... Да ли умето римских легионара сада имамо академике, професоре, лекаре, гладни народ, опљачкане грађане.

Саблазно је, богохулно или у најмању руку неумесно поредити Александра Вучића са  Господом, а Господове џелате са онима који критикују Вучића. Не треба залуд узимати име Господа, али никако ни залуд помињати највећи додађај у историји човеченства Васкрсеније Господње. Посебно је наравно питање како је то, где и када, Србија васкрсла, а и после ког то разапињања мученика Александра. 

”Крст носити нама је суђено, страшне борбе с’ својим и с’ туђином”, …

”Тежак вијенац, ал’ је воће слатко. Васкрсења не бива без смрти.”

Овако је некада о Васкрсењу писао владика Раде, а данашњи влдика Сергеј:

"Вучићево распеће је наше васкрсење!"

Имали дна или смо га дотакли?

 

Предраг Вучинић, Мелбурн, Аустралија

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.