header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Седамдесетогодишњак преко крова бежао из ковид болнице Штампај Е-пошта
петак, 19 фебруар 2021

 Седамдесетогодишњи Смедеревац у уторак увече покушао је да побегне из ковид болнице у том граду, и то преко крова, одакле је скинут уз помоћ полиције. Иако ковид позитиван, овај пацијент је изашао кроз прозор собе и низ олук се спустио на кров болничке вешернице. Полицајци су му помогли да безбедно сиђе, након чега га је преузело медицинско особље, саопштила је ПУ у Смедереву.

Како „Политика” сазнаје, он је током дана инсистирао да буде пуштен из болнице, али оцена лекара је била другачија. О његовом бекству здравствено особље алармирали су пацијенти из исте собе ,а потом је у помоћ позвана полиција. Бегунца је, како сазнајемо, у болничком дворишту чекао син у ауту.

На срећу све се добро завршило. Тај део крова је низак и није могао да буде теже повређен. Пацијент је касније на сопствени захтев отпуштен на кућно лечење у изолацији, уз адекватну терапију. Он је тренутно стабилан, иако има тешку основну болест, каже др Ненад Ђорђевић, директор Опште болнице „Свети Лука” у Смедереву.

О догађају је обавештено Основно јавно тужилаштво у Смедереву, као и санитарна инспекција.

 

Извор: „Политика“

 

Неки од коментара са сајта „Политике“

Kaleпре око један сат

Bravo deda!

 

Ivan Petkovicпре око један сат

Toliko nam je dobro zdravstvo da ljudi rizikuju život samo da pobegnu iz bolnice.

 

Пантелијапре око један сат

Јесте необично, али добро је да још има овако дрчних старих људи који се храбро боре за неку своју слободу и правду. Прорадили гени дичних предака и ратника. Поздрав и сину који се нашао свом оцу када је овај потражио његову помоћ. Сјајна животна прича о поштовању и самопоштовању, породичној слози и храбрости!

 

Miraпре 2 сата

Ti nesto ne stima. Bolnica nije zatvor, bolesnik odlucuje da li ce biti otpusten na sopstveni rizik, uz potpis. Niko nema pravo da ga lisi slobode ako nije izvrsio krivicno delo.

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.