header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Схи-аримандрит Гаврило Ралетиначки: Царство Божије није јело и пиће Штампај Е-пошта
четвртак, 15 април 2021

 Спремио мрсну храну за Крсну Славу Светог Николу па умро

Свето Писмо каже да Царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме. Али, томе многи нису научени, него мисле да је човек само тело и крв и да духа нема, и као таквоме једина му је храна овоземаљска и друго ништа. Ако би се људи хранили искључиво земљом као волови, онда им Бог и Свеци не би требали. Али, људи имају ум и срце, који се Богом хране, а не земљом.

У околини Лапова бијаше један такав човек сав тело, без Духа Божјег, и једне године славио је Светог Николу, који пада увек у току Божићног поста. Држећи се безбожне речи да у јелу нема зла дела, он као богаташ, за славу закоље  прасе и спреми богату трпезу са мрсним јелима. Пре ручка домаћин, по обичају, приђе трпези да запали свећу, и окади трпезу и помоли се са гостима Богу и Слави. Скоро целу кутију шибица са палидрвцима потрошио је палећи свећу, а она никако да се запали, неће и неће, него само пркће као да је од воде сачињена. То доказује да му Бог и Свети Никола не примају жртву нечисту, али он се није тога сетио. Него се разбесни, па удари по свећи, обори је и опсује светињу, и побегне у друго одељење. Али није могао побећи од руке Божије која га је убрзо стигла. Истог дана уста му се искриве и окрену заврат. Пао је у постељу, из које више није ни устао. Умро је у страшним мукама. Оставивши пример како пролазе они који продају веру за вечеру.

Последњи пут ажурирано ( петак, 16 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.