header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow На Евровизији – пентаграм као провокација или одсуство укуса
На Евровизији – пентаграм као провокација или одсуство укуса Штампај Е-пошта
четвртак, 09 мај 2024
         Певачица Бамби Таг представила је Ирску на овогодишњем Евросонгу. Њен наступ са песмом чији назив би могао да се преведе у „Плаветнило смака света”, обележили су шминка, костими и сценографија који се многима нису допали. Може се чак рећи да је наступ Ираца био узнемирујући.

Бамби Таг и њена екипа посегла је за костимом који више приличи филмовима страве и ужаса него такмичењу за нај песму. Цео утисак је употпуњен пентаграмом  који важи за симбол Сатане.

Пентаграм је био познат још током античких ремена, како у Европи тако и Африци и Малој Азији. Тада је представљао пет планета, односно Меркур, Венеру, Марс, Јупитер и Сатурн. Веровало се да је он симбол вечности а следбеници грчког мистичног филозофа Питагоре су почели су га користити као магијски симбол. Употребу пентаграма популарисао је у 16. веку немачки окултист и филозоф Хајнрих Корнелијус Агрипа. Он је приказао цртеж људског тела положеног на пентаграму на чијим се врховима налазе астролошки симболи пет планета.

Пентаграм је познат и хришћанству где је тумачен као симбол пет Исусових рана. Тада је пентаграм служио као  талисман за терање „ђаволских сила”

(ово није тачно! Пентаграм никада није био симбол хришћана нити је коришћен у поменуте сврхе. Хришћани имају КРСТ као силу и знамење које разгони сво непомјаничко зло – нап. „Борба за веру“).

Обрнути пентаграм је симбол сотоне, који је  увео окултиста  Елипас Леви. То је обрнути пентаграм у односу на исправни који је увек и искључиво  приказан са једним краком на врху. Обрнути пентаграм, са два крака горе, следбеници сотоне виде као симбол палих анђела, непослушности и побуне против Бога.

Извор: "Политикин магазин"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.