header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Шта се ово дешава Штампај Е-пошта
недеља, 16 мај 2021
          Београдски дневни Блиц је објавио недавно слику нашег патријарха Порфирија у ноћној посјети, тачније рођенданској прослави неке загребачке "угледне обитељи", успјешне власнице угоститељског објекта у друштву пјевача народне музике Саше Матића (овде:).

Осим та два имена, до имена осталих присутних није лако доћи, једино је сигурно да Здравка Мамића сигурно није било иако је и он патријархов пријатељ јер  је од  "домовине"  побјегао у Међугорје и Широки Бријег.

И како наш патријарх воли да каже "шта кога брига", а ваљда на овом свијету има још Срба који ипак брину о угледу Светосавља и наше Цркве за очекивати је да ове године Сабор трубача у Гучи посјети бар кардинал Бозанић кад већ папа неће моћи доћи.

Јесте да се копира папа који гости римске бескућнике, јесте да се иде пјешке по Београду попут патријарха Павла који се возио градским превозом али оно са Степинцем није шала. Нема прекодринског Србина који не би изједначио Анту Павелића са Степинцем, Францетићем, Лубурићим, фра Мајсторовићем.


Ни Крвати, пардон, Хрвати их не раздвајају.

Памтим много Срба кроатофила из времена Крлеже, Бакарића и Стипе Шувара али нико није превазишао нашег патријарха и његов бестселер (најчитанија књига међу Хрватима) "Ја и Загреб се волимо јавно".

Или су ово ипак луда коронска времена па ће бити "нормално" видјети српског патријарха у ноћним клубовима на Јаруну или Бозанића на београдским сплавовима?

Мој Србине, нигдје нећеш стићи

главну ријеч воде Бранковићи...

Дај Боже да гријешим.

 

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( недеља, 16 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.