header image
НАСЛОВНА СТРАНА
На Сабору ни поменут случај Атанасија Раките Штампај Е-пошта
субота, 05 јун 2021
           Пре пар дана у Београду је завршено заседање Светог Архијерејског Сабора СПЦ. Видели смо, а и чули, шта се све издешавало на том Сабору и које су епархије добиле своје нове Архијереје. Све је решено, само случај епархије милешевске и Атанасија Раките није. Народ Пријепоља и епархије милешевске је незадовољан што се ни један проблем није ставио на тачку дневног реда Сабора, када је у питању Атанасије Ракита. А проблема је пуно и из дана у дан све их је више и више.

 По овој нашој малој (пријепољској) чаршији круже приче да је по доласку Атанасија Раките из Београда одржан такав "дернек" у Владичански двору. Славило се, веселио и пило, а све због тога што је Атанасије Ракита остао на челу епархије милешевске. Друштво је било мало, али одбрано. Исто оно друштво које ведри и облачи овом нашом напаћеном епархијом. 

Питамо ово друштво "мало, али одабрано" како рече један пријепољски свештеник, шта ли се то славило и да ли је то било за славље? А славило се урушавање Српске цркве на подручју епархије милешевске. Славила се брука и срамота Атанасија Раките. Славли се своји лични интереси. Славили се интереси и приходи Александре Јуришић и њеног брата Зорана Јуришића. Славило се пијанчење до самог цика зоре. И још много тога. 

На жалост, славили су и то, што одбијају народ од цркве и славили су што су још једну душу предали ђаволу. Којем богу ви служите?! 

Питамо се, да ли је Свети Архијерејски Синод одобрио да се наши Епископи могу женити и своје жене запослити на рачун цркве? Питамо се и ми сами, јер нам ништа није јасно. Знамо да то не може, али на жалост то ми гледамо сваки дан у Пријепољу.

 

Верници из Пријепоља

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.