header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Спасовдан у Милешеви и оговорање "Борбе за веру" Штампај Е-пошта
четвртак, 10 јун 2021

 Уочи великог празника Вазнесења Господњег, храмовне славе манастира Милешева, епископ Атанасије Ракита позвао је све свештенике епархије милешевске на један врло "важан" састанак, како то он рече.

А на састанку шупља прича, као и на сваком његовом "важном" састанку. Пресипање из шупљег у празно, што би наш народ рекао. Уместо да нам држи слово о вери (о моралу не може, јер ни он није моралан) и празнику Христовог Вазнесења, владика Атанасије "прича приче", што би рекао блаженопочивши митрополит дабробосански Николај.

Овај врло "важан" састанак је почео са темом "ко су крупни, а ко мршави свештеници", ко су Јуде и Бранковићи? Катастрофа! Било је ту свега са његове стране, али у суштини ништа паметно и поучно. Ми би рекли, да је састанак одржан на тему "ко то износи истину о њему и његовим поповима у јавност". И заиста је било тако! 

Оптужио је владика нас свештенике, истина, никога није по имену и презимену споменуо, да није добро што се све износи у јавност о њему и његовим миљеницима (поповима). То не иде у корист ни његову, ни нас (свештеника), а ни цркве Христове. Уредништво сајта "Борбе за веру" је назвао највећим непријатељима Цркве. Јер ти људи раде против цркве. И шта рећи о свему овоме. Тужно да тужније не може бити. 

Шта рећи о једном епископу којег дневни лист "Блиц" у звезде кује и само речи хвале имају о њему. А сви знамо ко је дневни лист "Блиц" и колико те новине пљују цркву, владике и свештенике. А оно што је интересантно, да ни једну ружну реч да кажу о Атанасију Ракити. Опет би наш народ рекао "пара врти где бургија неће". 

Боли владику што не може као некад, после Свете Литургије да се домаћински напије, јер се боји да га неће ко сликати и снимити и то пустити у јавност. Боли владику што је неко снимио његове попове кад су се скидали голи и то пустио у јавност. Боли владику што му дирају жену Александру и шурака Зорана. 

Све његове прљаве радње кад се изнесу у јавност иду на штету цркве, а то што је он главни штеточник то никоме ништа. То што већина свештеника "крпи крај са крајем" то Атанасија Ракиту није брига. Њему је важно да узима харач и да његова "ханума" има редовна, добра и висока примања и да јој сабира што је више могуће, јер питање је дана до кад ће тако (овако). 

И на крају да му кажемо и ово. Знамо да чита и прати сајт "Борбе за веру". Атанасије Ракита, никада нећеш сазнати ко све износи истину о теби, има нас све више и више који су против твоје небриге и нехришћанског понашања према нама свештеницима. Довео си нас до бедних свештеника где буквално преживљавамо. Док ти ту, "твоји" око тебе свашта раде, нас поштене кажњаваш. Е па ми се нећемо смирити све док ти не видимо леђа. Ни ми, а ни народ. Овде се Муса осолити нећеш!!! А захваљујући теби и твојој политици коју спроводиш све је више и више који су против тебе. Нема свештеника ни монаха са којим ниси ишао у сукоб. Лако је тако, буди прави духовник, па врати изгубљену овцу на прави пут, а не да се опијаш из дана у дан и да шаљеш свакакве поруке. Опамети се човече!!! 

И још ово да кажемо. Не оптужуј поштене свештенике и монахе бихаћко-петровачке епархије да ти раде о глави, о глави ти раде ти твоји најближи сарадници, али сватићеш једног дана, кад за тебе буде касно а кад нама осване. И пази шта радиш и причаш. Сваки корак ти се прати.

 

Истрајно свештенство

Последњи пут ажурирано ( петак, 11 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 171 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.