header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Уредништво: Тражимо од власти да се у Србији увeде у употребу руска вакцина "ЕпиВакКорона"
Уредништво: Тражимо од власти да се у Србији увeде у употребу руска вакцина "ЕпиВакКорона" Штампај Е-пошта
субота, 12 јун 2021
        Руска вакцина “ЕпиВакКорона“ добила исламски сертификат „Халал“ који потврђује да је „чиста

Поводом вести коју доносмо у наставку - да је руска вакцина "ЕпиВакКорона" против корона вируса - о којој смо раније већ извештавали - добила исламски сертификат "Халал" који потврђује да је "чиста", позивамо православне хришћане у Србији, који имају јасне критеријуме етике и морала,  да траже увођење ове вакцине у нашој земљи: она није од фетуса абортиране деце, и она није никаква генетска модификација. Крајње је време да то урадимо (ово питање, иначе, већ дуже време разматрамо на Уредништву), ЈЕР МИ НИСМО ПРОТИВ ВАКЦИНА КАО ТАКВИХ НЕГО СМО ПРОТИВ ОПАСНИХ, ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИХ И НЕЕТИЧКИ ПРОИЗВЕДЕНИХ ВАКЦИНА.

 + + +

        Руска вакцина против вируса „ЕпиВакКорона“, коју је развио истраживачки центар „Вектор“, добила је халал сертификат, саопштио је Халал Међународни центар за стандардизацију и сертификацију при Савету муфтија Русије, известио је 11. јуна „Интерфакс“.

„Да би проучио усаглашеност вакцине са Халал стандардом, произвођач је пружио све потребне информације о компонентама вакцине и технологији њене производње. (...) На основу достављених докумената, стручњаци МЦСиС "Халал" донели су закључак о усаглашености вакцине „ЕпиВакКорона“ са Халал стандардом Духовне управе муслимана и Савета муфтија Русије“, - наводи се у саопштењу објављеном на веб страници организације у петак.

__________________________________________

Прочитајте о истој теми:

Све што би требало да знате о новој руској вакцини „ЕпиВакКорона“

Руски Центар „Вектор“: Висок ниво антитела не гарантује заштиту од ковида

____________________________________________

У њему се напомиње да бактерије које улазе у састав вакцине „спадају у категорију микроорганизама и нису забрањене“.

"У процесу култивисања ћелија E. Coli користи се хранљива средина која садржи пептоне биљног квасца, минералне соли и друге компоненте које нису забрањене. Ензими и хормони се не користе", прецизира се у саопштењу.

Вакцина „ЕпиВакКорона“ је пептидна вакцина, развијена је у научном центру „Вектор“ Роспотребнадзора, регистрованом у Руској Федерацији 13. октобра 2020. године и већ се користи за масовну вакцинацију становништва.

Ознака Халал значи да је производ направљен у складу са исламским канонима, да не садржи састојке забрањене за конзумацију муслиманима и да је чисти производ.

Последњи пут ажурирано ( субота, 12 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.