header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ужас! Руски манастир Валаам подсећа на Аушвиц – обавезна вакцинација или протеривање из манастира Штампај Е-пошта
понедељак, 28 јун 2021

 Пре четири дана, јутро у чувеном руском манастиру Валаам подсећало је на Аушвиц. 24. јуна, касно увече, игуман манастира, лажни епископ Панкратије, послао је поруку братији (види у наставку), да се читаво братство мора вакцинисати, а да ће они који одбију вакцинацију бити протерани из манастира без новчаних средстава, без обзира на њихов чин, монашки стаж и дужност коју обавављају. Игуман је у својој поруци позвао братију да се према његовом налогу односе крајње озбиљно.


Многи оци већ пакују кофере, припремајући се за бег из манастира. Сви су шокирани не само чињеницом да су приморани на вакцинисање са експерименталним препаратима, већ и начином опхођења игумана.

Када православни монаси не желе да покажу верност Господу нашем Исусу Христу - не желе одлучно да стану у одбрану Православне вере, да разобличе јеретике-екуменисте - лажног патријарха Курила и његову синагогу, тада Господ дошушта на њих ново искушење, као сада, али монаси више не одлазе као исповедници Вере православне, већ срамотно беже са коферима...

Жалосно је слушати и читати да се православни монаси прогоне не због чувања чистоте Православне вере, не због проказивања лажног епископа Панкратија и слугу Антихриста, већ да бегом спасавају себе и своје животе...


Међутим, чини се да у Руској Православној Цркви влада подељеност и не важе свуда иста правила. Јер, рецимо, 24. јуна, на свом Телеграм-каналу, огласио се Заменик администратора Московске патријаршије, епископ Савва (Тутунов), који је рекао да Руска Православна Црква Московске патријаршије не захтева обавезно вакцинисање против коронавируса од свог свештенства и особља својих парохија у Москви.

"Последњих дана почеле су да круже лажне гласине о намерама епископата да захтева обавезно вакцинисање од свештенства и особља московских парохија. Сасвим званично могу да кажем да таквих намера нема", написао је он.

Сам је додао да вакцинацију сматра „корисном и пожељном“. „Али свако одлучује за себе“, - цитира епископа ТАСС.

Игуман Валаама "Јуда" Панкратије, облео од короне упркос вакцинацији "Спутњиком В"

Подсећамо да је Валаам, био прва обитељ у Руској Православној Цркви Московске Патријаршије која је затворила своје двери за поклонике и увела карантинске мере без преседана (овде:) још пре него што се појавило злогласно и богохулно патријаршијско упутство.

Међутим, ни сва та самоизолација и богомрска дезинфекција лжица (кашичица за причешће) – које симболизују Пресвету Богородицу – није помогла коронаверцима, који су  први појурили да се вакцинишу. Јер, сам игуман Валаама Панкратије  - упркос томе што је вакцнисан „Спутњиком В“ оболео је од корона вируса и почетком јула – на свом „Фејсбук профилу“ – позвао своје пратиоце да се моле за њега (овде:).

 

По материјалу са "Москва Трећи Рим" /  "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.