header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Постом до здравља
Постом до здравља Штампај Е-пошта
четвртак, 01 јул 2021

 Бог вам помогао, драга Браћо,

Морам да поделим са вама нешто веома важно, јер видим колико њих жели да пости, многи први пут и не знају како, тешко им је и лако одустају.

Све наведено је тестирано са изузетно добрим резултатима.

Пре неколико година, у Руској Православној Цркви, гледао сам истеривање злих духова из људи и жена и чујем свештеника како заповеда злом духу да каже оно што највише воли код људи.

Зли дух је почео да набраја, међу њима „када људи једу месо“, „када се преједају“, „када пију кафу“, „када једу чоколаде и слаткише“! То ме је јако зачудило.

Хвала Богу што ме је затим упутио на истину, коју желим да поделим са вама.

Кроз Божију промисао сам сазнао да су месо, алкохол, кафа, слаткиши, чоколаде и шећер храна која изазива велику киселост у нашим телима.

Зашто је то толико важно?

Будући да је киселост тела погодан терен за све болести и паразите, изазива надување, болове у леђима и зглобовима!

Киселост тела је изузетно погодан терен за болести и паразите, не само за телесне болести и паразите, већ и духовне болести и духовне паразите (зли духови)!!!

И грех (прекорачење Божјих заповести) такође узрокује киселост тела. Како?

Грех изазива немир у души, тај немир изазива стрес, а стрес изазива киселост тела. Стрес је најразорније оружје нашег непријатеља, које уништава све делове тела и душе !

Сви знамо колико земљотрес може бити разарајући.

Ако стрес тела назовемо „телостресом“ и упоредимо га са „земљотресом“, можемо наслутити велико разарајуће дејство стреса, који увек траје неупоредиво дуже од земљотреса !

Стрес изазивају и вештачко светло, екрани, бука, недостатак природног светла, ваздуха, воде и хране, вечера након заласка сунца, преједање, спавање после 22:00, недовољно сна. Све је то непоштовање природног ритма живота, као да пливате у супротном смеру од тока реке! Онда се питамо зашто смо болесни и уморни.

У току сна, човек се опоравља 80% од 22:00 до 01:30 сати.

Баш кад момци и девојке излазе у град на забаву! 

Те ноћне забаве су наравно измислили непријатељи људског рода.

Млади сутра дан нису способни да устану и иду у цркву на литургију.

Преједање, чак и здравом храном, изазива прекомерно оптерећење, стрес и прекомерну киселост у телу, која ће делом завршити у масним наслагама, изазивајући гојазност.

Стрес је додатно оптерећење телу, што узрокује додатно уништавање ћелија и поремећај ритма и функције органа.

Ћелије умиру више него што је нормално и постају додатни отровни отпад који трује и слаби тело, или како се каже у народу “укисели се”, када се нешто поквари.

Тако тело постаје погодан терен за телесне и духовне болести. Зли духови обожавају прљавштину.

Киселост тела изазива додатну глад, праћену грицкањем, преједањем, што затим изазива страсти и све врсте грехова.

Киселост такође узрокује упале у целом телу, надимање, отицање, гихт, убрзано старење, умор, болести и смрт, помућен слух, вид и разум, поред физичког и духовног. (Сетите се речи „имају очи, али не виде, имају уши, али не чују ...)

Како је киселост (прљавштина) погодан терен за физичке болести и паразите, тако је погодан и за духовне болести и паразите (зле духове)!

Како се спасити од овога? Једноставно, физичким и духовним постом ! (Као два анђеоска крила).

Сетите се речи које је Господ рекао апостолима: „Овај род се изгони само постом и молитвом“.

Из овога се види да је пост „РАСКИСЕЉАВАЊЕ ТЕЛА И ДУШЕ“ или „ЧИШЋЕЊЕ ИЗНУТРА“, кроз држање Божјих заповести, правилан живот и исхрану, молитву, покајање, исповест и причешћивање.

Све што је живо у физичком свету има и своју духовну страну, свако дело, мисао и реч.

Нема живота без духовне компоненте!

Овде се враћамо на прву лекцију из Библије коју људски род још није савладао: „Не једите од овог дрвета јер ћете се разболети и умрети“.

Та порука има и духовни и физички део. Духовни део: „Не греши“ (преступање Божјих заповести) и физички део „не узимајте оно што доноси болест и смрт“, једноставно је, треба само прихватити и испоштовати.

Као што мука рађа јунака, тако и поштовање Божјих заповести јача вољу и дух људи и потпуно их ослобађа материјалне зависности. Када се то оствари у довољној мери, човек је изнад материјалног света и више не зависи од материјалног, у сваком смислу, потпуно је слободан.

Док се то не оствари, хранимо се здравом храном, пијмо здраву воду из природног извора и дишимо здрав ваздух из чисте природе.

Смањити употребу шећера и кафе који стварају изузетно високу киселост у телу, нарочито током поста!

Зашто се кафа пије у манастирима? Тамо је та кафа благословена и у манастиру је боље попити „једну“ кафу са којом ћете добити духовни савет и благослов, него у кафани или кафићу.

Ево неколико корисних детаља:

Ако знамо да се ензими који се налазе у храни веома важни за правилно варење хране и упијање хранљивих састојака, а уништавају се на температури од преко 42° степена Целзијуса.

Ако знамо да уништавање витамина почиње на температури од преко 60° степени Целзијуса, а већ на 147° степени Целзијуса су све врсте витамина уништене и храна се претвара у нове отровне састојке.

Кад год је могуће, хранити се сировом храном или куваном на пари да би се сачувало што више витамина.

Ако знамо да млеко и сир животињског порекла изазивају киселост у телу, кварење зуба, костију и зглобова и проблеме са простатом.

Па како то да млеко није добро, а мајка доји бебу својим млеком???

Мајчино млеко је добро и неопходно за раст и имунитет бебе, али само док дете има млечне зубе!

Млечни зуби су ти које ће тело да користи против киселости. 

Када млечни зуб испадне, изнутра је празан, уништен, зато и служи, због тога се и зову млечни зуби.

Када више нема млечне зубе, дете треба да престане да пије млеко или једе производе од млека.

Да ли сте видели у природи да нека одрасла животиња пије млеко??? Не, то није нормално.

Људско тело може да извуче највише до 10% калцијума из млечних производа животињског порекла, док из биљног млека извлачи 100% калцијума (на пример, бадемово млеко).

Месо изазива велику киселост у телу.

Мртво месо које данима борави у продавницама пуно је састојака за конзервирање који су изузетно отровни. Већ после 20 секунди у стомаку разарају ћелије зидова црева, што након неког времена узрокује рак. Месо је пуно многим другим отровима којима се животиња храни, пестициди, концентрати сумњивог порекла, лекови, вакцине, вештачки хормони, ГМО храна која изазива стерилност...

Азијски народи немају проблема са зглобовима колена и кукова, живе дуго и здраво, али они не једу хлеб (2/3 шећера) ни млеко, ни сир, много мање меса, храну једу живу или кувану на пари, живе здравије и дуже од осталих народа који се хране ”по за-пад-ном принципу”.

Наша антитела која нас бране стварају се у стомаку.

Наш имунитет је у стомаку, у стомаку има више живаца него у мозгу!!!

Није случајно што се толико отрова улива људима у стомак, то је продужетак онога што је почео да ради непријатељ људског рода још од Адама и Еве.

--- САВЕТИ

Једите природну и живу храну онако како нам ју је Бог створио.

Да је сва кувана храна добра, тада би плодови на дрвету били природно скувани.

- Пијте живу воду која нам даје снагу а то је вода из природног извора пуна негативних јона.

Градска или куповна вода, из водовода, као и вода која стоји превише, су мртве воде и узимају нам живот и снагу!!! (Уништавају негативне јоне).

Негативни јони су изузетно важни, они играју кључну улогу у отварању и затварању зидова наших ћелија,

Односно, без негативних јона нема пролазка хране, воде, ваздуха у наше ћелије и одвођење отпада.

Наступају болести, рак и смрт. 

Дишите живи ваздух, из чисте природе која је пуна негативних јона.

Да би један молекул кисеоника прешао из плућа у крв, потребно је око 80 негативних јона.

Због тога је лакше дисати у природи. Колико је то важно види се у подморницама, где су уграђени генератори негативних јона, без кога морнари не би могли да дишу иако има довољно кисеоника у подморници !

У граду готово да нема негативних јона у ваздуху, уништени су великим бројем електричних уређаја који стварају позитивне јоне.

Позитивни јони уништавају негативне јоне!

Искључите све ове уређаје док спавате, када их не користите, тада је тело најрањивије, а истовремено ћете уштедети на електричној енергији.

Радио, Телевизор, рачунар, ви-фи, мобилни телефони и антене… Столне лампе и електрични будилници поред кревета могу бити веома опасни. Спаваћа соба треба да буде без икаквих електричних уређаја!!!

У нашим телима има око 60% воде, па тако и наша исхрана треба да буде са 60% течности.

Можете исцедити сокове или направити „смутије“, блендером и увек са 60% или више воде.

У соковима нећете имати хранљива влакна, која су итекако важна, нарочито за оне који имају повећан шећер у крви, па је зато боље користити блендер.

Предност овакве хране је у томе што ће на тај начин тело имати на располагању више витамина и минерала, до 50 пута више ! Зашто је то тако ? Зато што се данас једе брзо, храна се гута, не сажваће се довољно залогај хране. Сваки залогај треба жвакати најмање 50 пута док храна у устима не постане кашаста, полутечна.

Обратите пажњу на киселост коју ће изазвати у стомаку, поврће и воће које ћете користити. Постоје спискови намирница које узрокују киселост, а које не, лако се налазе на интернету. Немојте додавати шећер или мед. Што је укус хране горчији, то је храна здравија.

Ако су напици које правите превише горки, можете их посолити, то ће смањити горчину. Користите само природну со, никако белу рафинисану со.

ВАЖНО: Немојте додавати шећер соковима, шећер изазива огромну киселост.

Бог нам је дао оно што је најбоље за нас и ми од тога правимо отровно смеће и трујемо се.

Страшно!

Моје лично искуство:

После 40 дана здраве исхране и живота, осећам се 10 година млађе, више не носим наочаре, мање спавам, осећам се много боље, све упале су нестале, коса ми поново расте, вишак килограма се смањио, осећам да живот цвета у мени...

Сада можемо боље разумети шта је пост, чему служи и како постити.

—ПАЖЊА:

Обавезно узмите благослов за пост и молитву од свештеника.

Обавезно се консултујте са својим лекарима.

Крените умерено и полако, уз постепени прелазак на нови начин исхране и живота, како не би изазвали велику лавину отпада који тело неће моћи да обради и избаци, што многима може изазвати или погоршати здравствене проблеме. Схватите то најозбиљније, јер превелика киселост моше да изазове мождани или срчани удар!!!

Ослушкујте ваше тело и попустите кад је потребно, тело не воли нагле промене, ово није трка са временом, важно је само да стигнете до вашег остварења. Ко потрчи мало брже, може да се саплете и падне, зато корачајте мирно и сигурно.

Информације за оне који желе да изгубе вишак килограма, а не успевају: Сва киселост и отпад, које тело не успева да уништи минералима и избаци из тела, пакују се у масна ткива, што  доводи до гојазности. 

Правилном исхраном и животом, када тело прикупи довољно минерала и витамина и ако се особа довољно креће, тело ће истопити масне наслаге и постепено уништити киселост и све избацити. То може да потраје и више година, ако има доста отрова у телу.

Видели смо да су гојазни људи подложнији болестима, јер оно што лекари називају „болешћу“ заправо је чишћење тела, а како се различити отрови налазе у масним наслагама, то има више отрова код гојазних људи, што слаби тело и имунитет.

Вирус није живо биће и не може да се размножава ! Па шта је то онда?

„Вирус“ на латинском долази од речи „отров“!

Са Богом.

 

 ИЛВ

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 01 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.