header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Уклоњен срамни споменик патријарху Павлу!
Уклоњен срамни споменик патријарху Павлу! Штампај Е-пошта
недеља, 04 јул 2021

 После бурне реакције и огромне осуде Срба широм Балкана и света, из Андрићграда Емира Кустурице је брже-боље уклоњен срамотни споменик који наводно представља блаженопочившег патријарха Павла (овде:).

        А, отворио га је Емир свечано 29. јуна у друштву свог и Вучићевог пријатеља Милорада Додика и судећи по фотографијама, они нису деловали згрануто над призором Предатора или Косача смрти на које неодољиво подсећа приказа, колико православни српски живаљ.

Овај „споменик“ патријарху Павлу је рад академског вајара Љубомира Лацковића, постављен је на Византијском тргу (како га је Кустурица назвао) у комплексу Андрићграда, а уклоњен је у току ноћи како би се што пре умирио српски народ.

ХОЋЕ НЕКО ДА МИ ОБЈАСНИ ШТА ОВА ВЛАСТ ИМА ПРОТИВ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА??? СРАМ ВАС, БРЕ, БИЛО!!! @avucic и тебе и све око тебе! Немој да ми је ко споменуо уметничку слободу јер ово је брука и срамота и нас као народа!
 

Посебно је било хитно уклањање, јер су бројни Срби на друштвеним мрежама окривило СНС режим и Вучића за намерно понижавање омиљеног српског патријарха, јер након оног споменика Павлу испред цркве Светог Марка у Београду, овај најновији не може бити још једна у низу „уметничких слобода“.

Иако се не зна се ко је тачно споменик склонио са постоља, његово хитно скидање најављено је већ 30. јуна из Андрићевог института у Вишеграду, али очигледно је бес народа био толики да није смело да се сачека ни да осване 1. јул.

Кустурица ћути, а из Института се правдају тиме да је споменик требало само привремено да буде изложен поводом Видовдана (а свечано отворен 29. јуна после Видовдана), али ранији интервјуи вајара Лацковића их „офирају“ јер је аутор причао да му је Кустурица наручио споменик за Андрићград и да га је радио два месеца.

 На дан свечаног отварања споменика, Кустурица и Додик нису споменули да ће дело бити „само тренутно изложено“ већ су га подробно загледали као да ће ту трајно остати.Извор:

 

Извор: "Србин.инфо"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.