header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Британска амбасада врши притисак на СПЦ да Перовић остане ректор богословије на Цетињу?! Штампај Е-пошта
четвртак, 05 август 2021
         Историчар Чедомир Антић и његов Напредни клуб објавили су Тринаести извештај о политичким правима српског народа у региону. Као и претходних година, извештај је испитао статус Срба у суседним државама.

Први пут до сада, Антић се бавио и деловањем страних агентура у оквиру Митрополије црногорско-приморске. У том смислу Антић и сарадници су објавили да је свештеник Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, на челу “одређених кругова” који су “без много сумње повезани са ДПС-овом дуобком државом и одређеним страним обавештајним службама”.

Антић је кругове којима је Перовић на челу оптужио да су наметнули Здравка Кривокапића на чело листе коалиције “За будућност Црне Горе”, што је убрзо довело и до постизборне преваре у Црној Гори. У истом извештају се исказује сумња у наводне физичке нападе на Перовића.

Видовдан притом сазнаје да су из Британске амбасаде у Подгорици звали митрополита Јоаникија да се распитају о Перовићевом ректорском статусу. Међутим, упркос интервенцији, Британци нису понудили да Цетињску богословију ставе на буџет Лондона, Енглеске или Шкотске, већ Цетињска богословија остаје на буџету Републике Србије.

 

Извор: "Видовдан"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 05 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.