header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow О. Сергиј (Романов) пролази детаљан лекарски преглед у затворској болници "Матросская тишина"
О. Сергиј (Романов) пролази детаљан лекарски преглед у затворској болници "Матросская тишина" Штампај Е-пошта
уторак, 10 август 2021
            Отац Сергије Романов, градитељ и духовник Средњеуралског женског манастира, биће подвргнут детаљном лекарском прегледу у болници  "Матросская тишина“ московског затвора у коме је утамничен, јавио је дописник портала «Credo.Press», позивајући се на представнике одбране у кривичном предмету о. Сергије.

По њиховом тврђењу, адвокати о. Сергија тражили су такво испитивање од самог тренутка хапшења крајем прошле године и - наводно - тренутна затворска хоспитализација није повезана са неким видљивим погоршањем здравственог стања схиигумана.

Суд ће 11. августа размотрити жалбу адвоката на промену територијалне надлежности у предмету о. Сергије (Романов). Претпоставља се да ће о. Сергиј, лажно оптужен за подстицање на самоубиство (чл. 3 став 110, 1 Кривичног законика Руске Федерације), кршење права на слободу савести и вероисповести (чл. 3 став 148 Кривичног закона Руске Федерације) и самовољу (став 330. Кривичног законика Руске Федерације) - бити присутан на заседању путев видео везе.

Схиигуман Сергиј 2020. године је рашчињен и потом изопштен из Цркве.

Агенти светске закулисе из врха Московске патријаршије и руских световних власти, прогоне га  зато што је он корнавирус назвао митом и позвао на непотчињавање јеретичком црквеном руководству и издајничким властима. Осим тога, отац Сергиј је проклео оне који су затворили храмове у време пандемије, и упозорио на стварање „сатаниног електронског логора.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 157 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.