header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Расколник без премца - Вартоломеј признао црквеност украјинским унијатима
Расколник без премца - Вартоломеј признао црквеност украјинским унијатима Штампај Е-пошта
среда, 25 август 2021

 Вођа украјинских унијата:

Вартоломејева панагија – признање епископског достојанства целој украјинској „грко-католичкој цркви“

Лидер такозване „Украјинске грко-католичке цркве“ (унијатске)  Свјатослав Шевчук паганију са потписом константинопољског патријарха која му је поклоњена сматра знаком пажње цркве – мајке према својој ћерки.

 Шевчук  је поклон примљен из руку патријарха Вартоломеја назвао знаком признања епископског достојанства целом епископату УГКЦ.

 „За мене је ово симболичан знак да се мати-црква са пажњом односи према својој ћерки, а ми се као црква- кћерка с уважавањем односимо према цркви-матери.

Панагија је знак епископског достојанства. А примање панагије из руку патријарха знак је признања епископског достојанства не само за мене, већ и за сво епископство наше цркве“, цитира прес служба УГКЦ речи Свјатослава Шевчука адресиране на поглавара Фанара.

Вартоломеј је Шевчуку поклонио панагију у току сусрета са „Свеукрајинским саветом цркава и религијских организација“, одржаног 23. августа у Кијеву у склопу Вартоломејеве посете Украјини.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.