header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Политиколог Михаил Погребенски:Посета поглавара Фанара Украјини је део глобалног рата с Православљем
Политиколог Михаил Погребенски:Посета поглавара Фанара Украјини је део глобалног рата с Православљем Штампај Е-пошта
понедељак, 30 август 2021
         Према речима овог стручњака, посета патријарха Вартоломеја Украјини има политичке циљеве, поглавар Фанара и Зеленски имају истог господара.

Политиколог и директор Кијевског центра за политичка истраживања и конфликтологију Михаил Погребински рекао је да патријарх Вартоломеј намерно учествује у расколу украјинског Православља, а његова посета Украјини део је глобалног рата са Православљем, преноси „Јутјуб“ канал «Перший Козацький».

 „Он је човек који је у великој мери зависан од Американаца, јер тамо постоји велики број спонзора Фанара и са тим мора да рачуна. Они су дуго радили са њим (патријархом Вартоломејем – нап. Ред.) и са представницима православног света у Грчкој и у другим земљама, покушавајући да поделе православни свет. То је почело давно и патријарх Вартоломеј у томе активно учествује. Он није млад, али не одаје утисак човека који је сишао с ума. Он савршено разуме шта ради и шта се дешава, активно је укључен у раскол украјинског Православља“, рекао је Михаил Погребински.

По његовим речима, Томос је замишљен ради бизниса и политичких циљева, а посета шефа Фанара Украјини наставак је овог процеса и само прати политичке циљеве.

 „Он (патријарх Вартоломеј – нап. Ред.) је знао да га не чекају стотине хиљада верника УПЦ, знао је да се спремају протести на дан његовог доласка, али је отишао јер, као и Зеленски, има старије другове, а то су исти људи. За Зеленског је амбасадор важна особа, а Вартоломеја надзиру из ЦИА или неко задужен из Стејт департмента. Он је знао да га апсолутна већина не чека”, додао је украјински политиколог.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.