header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Стефан Каргановић: Једна симптоматична изјава митрополита Илариона (видео) Штампај Е-пошта
субота, 11 септембар 2021

 Поштовани,

Морам да поделим са вама овај видео клип са вама. Данас је постављен на Јутјуб, дакле то је најсвежија вест. Мирополит Иларион ту изјављује (он је особа задужена за спољне послове, дакле ово је званично саопштење) да су православни и римокатолици једно и да их, додуше, не спаја причешће (још увек, али ускоро ће, он је вероватно желео да каже али се још није усудио) али да их спаја вера у стварно присуство Христа у светим даровима.

Ово је изјава формулисана са неверо ватном лукавошћу. Мада формално уважава чињеницу да се православни не причешћују са папистима, он каже да су они једно на основу обостраног убеђења да је Христос присутан и код једних и код других. Јасна импликација је да он не оспорава, већ признаје присуство Христа у римокатоличком причешћу на основу њихове вере да је то тако. Другим речима, ако се још не причешћујемо заједно, то је само бирократска формалност, наслеђе односа из прошлости што се екуменским дијалогом може превазићи, али ту се не ради ни о чем суштинском. Мислим да је ова изјава јасна порука која говори о томе колико је Московска патријаршија застранила.

      

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 12 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.