header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење удружења грађана "Заштитимо Јадар и Рађевину" Штампај Е-пошта
недеља, 19 септембар 2021

  Не пада снег да покрије брег...

На основу најновијих инсајдерских дојава, према којима се тврди да је компанија Рио Сава експлорејшн имала састанак са директорима основне и средње школе у Крупњу, а поводом понуде донација, обратили смо се директорима са питањима.

Директор ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“, Драган Благојевић, потврдио је у телефонском разговору да ће прихватити донацију од поменуте компаније „за добробит деце“, иако није знао да каже са ким је тачно из компаније разговарао.

Директор „Средње школе Крупањ“, Ратомир Думић, изјавио је да се „данас није састао ни са ким из компаније“ и да не зна још увек да ли ће донацију прихватити, као и да о томе неће одлучивати сам.

Подсећамо директоре ових школа, али и директоре и власнике свих других установа и компанија, да је свака сарадња са компанијом Рио Сава експлорејшн ништа друго до издаја и на штету пре свега сваког детета у овој земљи, као и оних који ће се тек родити. Прихватање донација од окупатора није само тек неки новац или нека столарија. То је ветар у леђа најштетнијем пројекту икада у Србији.

Колеге просветни радници, апелујемо на вас да се сетите зашто на крају дана и у најгорим ситуацијама не одустајете од једне од најпонижаванијих професија у овој земљи. Знамо да је због деце и због магичног осећаја који се деси сваки пут кад видите да сте неког нешто научили, да су деца срећна баш на вашем часу, кад вас се стари ђаци сете, препознају и загрле на улици.

Сетите се сви да смо данас у овој ситуацији из разлога што смо својим ћутањем поприлично допринели краху не само образовања, него и паду система вредности јер смо прихватили наметнуту идеју да учитељ/наставник/професор не треба да има и васпитну улогу. Тиме смо утабали пут глорификацији петица (не увек оправданих), неретко заборављајући да код деце негујемо и награђујемо правдољубивост, поштење, алтруизам и филантропију и тиме заједно са родитељима стварамо боље и здравије друштво за све нас.

Ако и на овакву врсту тихе окупације будемо ћутали, тако ћемо и остати упамћени. Знамо сви да је новац Рио Тинта зарађен на сузама, крви и смрти недужних. Шта год да нуде, ако смо до сад могли без тога, можемо и од сад. У то име вршити притисак на институције ове земље и захтевати улагање новца у оно што нам сада највише треба – ОБРАЗОВАЊЕ, а не ђинђуве и огледалца.

Не изневеримо оне који нам верују сваки пут кад са нама остану у школи и њихове родитеље који их нама поверавају.

Ускоро ће се навршити тачно 80 година од масакра у Крагујевцу. Знате зашто га помињемо. Памтимо и сећајмо се. Будимо достојни.

 

Марија Алимпић

Заштитимо Јадар и Рађевину

Последњи пут ажурирано ( недеља, 19 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.