header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Covid Ватикан: Вакцинишите се или напоље
Covid Ватикан: Вакцинишите се или напоље Штампај Е-пошта
субота, 02 октобар 2021

           Државни секретар Ватикана, Паролин, издао је декрет 28. септембра (у прилогу) којим се потврђује потреба за обавезном потврдом о вакцинацији особља Римске курије, спољних радника и посетилаца.

Дакле, свима који уђу у Ватикан потребна је или бесплатна вакцинација или скуп негативан тест на Covid-19 који мора платити запослени.

У ретким случајевима могући су медицински изузеци, што не изненађује, а изузеци на верској основи се не узимају у обзир.

Особље Ватикана без потврде о вирусу Covid-19 не сме ући на своје радно место и то ће се сматрати неоправданим одсуством. „Вакцинација“ не штити ни од инфекције ни од ширења заразе.

 

 

Фото у наслову: папа Фрањо и  државни секретар Ватикана  кардинал Пјетро Паролин

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: "Борба за веру" / "Глориа.ТВ"

Последњи пут ажурирано ( субота, 02 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.