header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Масовна селидба на руску друштвену мрежу „Телеграм“ – 70 милиона нових корисника Штампај Е-пошта
среда, 06 октобар 2021

 Русија је саопштила да је тај инцидент показао да је Москва била у праву када је развила сопствене суверене интернет платформе и друштвене мреже.

 

Апликација Телеграм у понедељак је захваљујући шестосатној блокади Фејсбука и услуга размене порука као што су Воцап, Инстаграм и Месинџер добио преко 70 милиона нових корисника, рекао је у уторак његов оснивач Павел Дуров.

Фејсбук је блокаду приписао "неисправној промени конфигурације", што је 3,5 милијарде њихових корисника спречило у приступу услугама Воцапа, Инстаграма и Месинџера. Проблем је проузроковао пад глобалне мреже који је трајао више од шест сати.

-Дневна стопа раста Телеграма премашила је сва очекивања. Изразили смо добродошлицу избеглицама с других платформи, њих преко 70 милиона у једном дану, написао је Дуров на свом Телеграм каналу, преноси Јутарњи лист.

Додао је да су неки корисници у Северној и Јужној Америци можда имали мањих потешкоћа јер су милиони људи у исто време похрлили на Телеграм, апликацију за слање текстуалних и мултимедијалних порука на Андроид, иОС и Виндоус уређаје, али је услуга за већину корисника уобичајено добро радила, пише Јутарњи.

Русија је саопштила да је тај инцидент показао да је Москва била у праву када је развила сопствене суверене интернет платформе и друштвене мреже.

 

Извор: "Курир"

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 99 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.