header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Храмови тако не горе – знамење Божије у Казахстану
Храмови тако не горе – знамење Божије у Казахстану Штампај Е-пошта
петак, 08 октобар 2021
         Дан након Оданија празника Воздвижења Часног Крста,   5. октобра 2021. године, у граду Алма-Ата дошло је до јаког пожара у храму посвећеном овом црквеном догађају, који се налази у микрореону Карасу.

Као резултат пожара, један од најлепших храмова у Казахстану претрпео је огромну штету. Ватрена стихија потпуно је уништила централну куполу, главни олтар, иконостас и унутрашњу декорацију.

Према информацијама Одељења за ванредне ситуације Алмате, пожар се догодио у 14:53. Снаге и средства Министарства за ванредне ситуације града упућене су у највишем степену.

„По доласку првих ватрогасних јединица, 4 минута касније, затечено је дрвена купола и дрвене греде скеле које горе отвореним пламеном са преласком на иконостас (олтарска преграда) на укупној површини од 90 квадратних метара. Поводом растаураторских радова, већина икона је претходно премештена у другу просторију“, саопштило је Министарство за ванредне ситуације.

 

П.С. Тако је изгледао централни иконостас цркве Воздвижења Часног Крста 8. јула ове године, када је поглавар Казахстанске митрополије митрополит Александар - тамо служио Божанску Литургију.

Какви су рестаураторски радови извођени у недавно изграђеном и освештаном храму чија је изградња завршена 2015. године, остаје мистерија. Ово је највероватније лаж. У 2015. години урађен је и постављен иконостас горњег реда и осликане иконе, зидно сликарство је завршено... Изградња црквеног здања је завршена“ – саопштио је сајт Митрополије.

Осврт Редакције сајта „Москва Трећи Рим“:

Драга браћо и сестре у Христу! Храмови једноставно тако не горе! Уверени смо да је овај пожар Божији знак који разоткрива отпадништво надлежног епископа Александра и свега његовог кукавички ћутећег свештенства. На крају крајева, овај антихристов слуга отворено и јавно позива народ Божији да се вакцинише сатанском кашом и чак је иницијатор њене куповине. Ево, прочитајте испод.

_______________________

Осврт "Борбе за веру":

Митрополит Александар казахстански не само да је коронаверац, већ је и екумениста. Подсећамо да је он био један од учесника светског екуменистичког мултиконфесионалног и мултирелигијског скупа одржаног у Астани, престоници светске закулисе, 2012. године, у организацији председника Казахстана - сатанисте Нурсултана Назарбајева. За одржавање конгреса религијских лидера, специјално је саграђена гигантска пирамида – „Палата мира и слоге“. У пирамиди постоје просторије не само за намаз, већ и за молитвене праксе других религија.

 „Мислим да је ово јединствен храм, где се окупљамо за једним столом и говоримо о томе да је Творац свих нас један“, - наставио је јеретичка квазитеолошка тврђења председник Казахстана.

http://borbazaveru.info/content/view/4701/37/

Уредништво: Астана - престоница светске закулисе (фото)

http://borbazaveru.info/content/view/4624/1/

 ____________________________

Објава од 6. августа 2021. године

 АНТИХРИСТОВ МИТРОПОЛИТ...

Казахстански  је покренуо куповину велике количину вакцине Спутник- V ад“ направљене од беба.

Напомена Ред. „Москва Трећи Тим“ - Митрополит Антихриста - казахстански Александар не само да пропагира, већ и купује смртоносну кашу, која дефинитивно, несумњиво и доказано садржи ћелије беба  убијених абортусом. Како може православац, а да не говоримо о чињеници да је и митрополит, убедити све да ињекције са месом убијених беба могу да заштите од болести и дају здравље?!

Ово сведочи о чињеници да су ум и срце Гунђајевских (патријарха Кирила – нап. „Борба за веру“) свештеника већ толико помрачили ум и серце да су почели отворено да служе ђаволу. А најжалосније је то што ће, према демонској послушности, исти помрачени лаици следити ове лажне архипастире у страшном греху и скрнављењу у вакцинацији, и - ако се не покају -  онда ће их овај Спутњик –В ад“ послати у адске дубине. Ко има ум, да разуме!

 

АНТИХРИСТОВ МИТРОПОЛИТ...

Казахстански  је покренуо куповину велике количину вакцине Спутник- V ад“ направљене од беба.

«Спутник-V ад».

На иницијативу поглавара Православне Цркве Казахстана, митрополита Астане и Казахстана Александра, у Русији је купљено 10.800 доза вакцине Спутник-В за становнике јужне престонице. Компоненте 1 и 2 могу се користити за вакцинацију пет хиљада и четири стотине Алмаатанаца против коронавируса, известила је у августу казахстанска „Агенција православних новости“.

Вакцина ће стићи у Алмату 9. августа 2021. године у Медицински центар Светог Луке (Војно - Јасенецког), а затим ће бити предата представницима акимата г. Алмате.

„У свим фазама свог историјског постојања, Христова Црква је благосиљала рад лекара и имала је велико поштовање према раду медицинских радника. Нажалост, пандемија коронавируса се наставља, што је постало тест за милионе људи, за земље и народе, и за наш родни Казахстан. - рекао је митрополит Александар.

- Православна Црква благосиља племенити труд казахстанских лекара у борби против пандемије и моли се за све који доприносе очувању великог Божијег дара - здравља људи. Из душе желим да ова вакцина сачува здравље наших сународника и физички их ојача“.

 

Извор: "Борба за веру" / "Моква Трећи Рим"

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.