header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Будимо вас опомињањем... Штампај Е-пошта
среда, 13 октобар 2021

 Зато се нећу оленити опомињати вам једнако ово,

ако и знате и утврђени сте у овој истини;

Јер мислим да је право докле сам год у овом телу да вас будим опомињањем”

(1. Петр. 1, 12-13)

Како сви скупа не бисмо упали у замку непомјаника да сву своју пажњу усмеримо на тело (тј. на корону, телесно здравље, ратове, глад и друге невоље), а да заборавимо на оно што је претежније – своје душе – дајемо опомену, подсећање и упозорење на оно због чега је овај сајт и почео да постоји, а то су богослужбене и друге новотарије у Српској Православној Цркви, од чега је сва наша пропаст и почела. Јер је оно што је Божије, важније од свега што је земаљско.

Богослужбене новотарије у СПЦ изводе се по латинском моделу реформисања мисе

Пуно пута смо показали и доказали да се богослужбене новотарије код нас изводе по примеру римокатоличког реформисања традиционалне мисе после модернистичко-секуларистичког Другог ватиканског концила (1962-1965). Буквално, све је пресликано.

 Папа – језуита Фрањо, који спроводи агенду Новог светског (антихристовог) поретка, наилази на отпор римокатолика – традиционалиста. Један од истакнутијих је помоћни бискуп Астане у Казахстану Атанасије Шнајдер (Athanasius Schneider).

Бискуп Шнајдер је недавно устао против Фрањиних оптужби да су „католици римског обреда“ у „расколу“ или „се боре против Другог Ватикана“.

Ово је „евиденти изговор“, рекао је Шнајдер, јер се иза "Traditionisa Custodesa“ који афирмише папа Фрањо, налази „још једна агенда, одбацивање Традиције и промовисање секуларизма“.

Како су новотарци пали у раскол

И српски новотарци су на почетку  своје новотарске револуције оптуживали браниоце светопредањског богослужбеног поретка за раскол. Међутим, пошто су схватили да им је прича исувише глупа, од ње су одустали. Јер, како убедити људе да су расколници они који држе црквене службе по поретку старом 17. и више векова, а да су исправни они – новотарци – који у Православну Цркву уводе елементе римокатолицизма и протестантизма? Ситуација је била чиста као суза. Јер, нису се православни расколили од римокатолика, држећи се догмата Цркве и Светог Предања, већ римокатолици од православних, уводећи многобројна лажна учења и новотарије.

Богослужбени – спасавајући поредак Светог Саве, Светог Владике Николаја и свих наших предака...

Српске вернике просто није било могуће убедити да су сви наши Светитељи, од Светог Саве па до Светог Владике Николаја и Преподобног Јустина Ћелијског држали погрешан богослужбени поредак. Борци за веру су постављали логично питање: како то да је  по вама, новотарцима, наша Служба била погрешна, а њоме се спасавало и у Царство Божије ушло небројено мноштво наших предака? Такође, верници су видели другу неоспорну чињеницу: за хиљаду претходних година, нико од наших Светитеља, дакле оних људи Божијих који су својим животима, исповедништвом и мученичком крвљу потврђивали Православну веру, није мењао Свету Литургију, а онда испред себе видимо новотарце - који на три вере оком намигују, а ни једну право не верују - како мењају литургијски поредак по сопственом нахођењу! И то људи (епископи и свештеници) огрезли у материјализам и хедонизам, који су своје свештеничке чинове претворили у средство за лично богаћење и светску славу.

Обезблагодаћивање Свете Литургије по латинском моделу

Бискуп Шнајдер каже да је „натприродност римске мисе, препрека за Фрањину земаљску агенду“ коју „нажалост промовише Света столица“.

То је модел, о коме говоримо више од две дециније. Светска закулиса је преко својих експонената у лику новотарског епископата СПЦ ударила у саму срж Православне Цркве – у Свету Литургију. Сатанисти осећају да је једина сила која зауставља зацарење тајне безакоња (тј. Антихриста) Благодат Духа Светога. Зато су устали против Свете Литургије, да је промене, а променама и обезблагодате. Да из ње протерају Духа Светога. Да Литургија сличи миси, да буде позоришна представа  где новотарски клир глуми православно свештенство, а новотарски верници глуме православне вернике. Велики српски старац, отац Тадеј Витовнички, говорио је да је Света Литургија атомска бомба бачена у пакао. А шта раде новотарци, наговорени од оца својега папе и оца њиховога ђавола – демонтирају православним Србима ту „атомску бомбу“ како не би одолели силама зла.

У расколу су новотарци – и од Земаљске и од Небеске Цркве

Новотарци су се расколили не само од Земаљске Цркве, која држи исправни поредак, већ и од Небеске. Замислите Царство Божије, које је Вечна Литургија и Слављење Бога, са безбројном Небеском јерархијом (архангели и ангели) и Јерархијом Спасених (епископи, свештеници и верни народ), по ком поретку Богу служе? По поретку Светог Григорија Богослова, Светог Василија Великог и Светог Јована Златоустог који им је Бог Дух Свети предао, или по поретку епископа браничевско-пожаревачког Игњатија, епископа бачког Иринеја Буловића, епископа западноамеричког Максима (дарвинисте-мајмунолога), епископа крушевачког Давида, бискупа Гргура немачког или неког од њихових латиномислећих сабораца? Одговор је више него јасан.

Нико неће имати изговор да није знао; опаметимо се док још времена има

Зато православни Срби треба да се опамете док још времена има да на службе иду само тамо где се служи исправно. У противном, добиће исту плату са новотарцима – расколитељима Цркве, у дан свеопште расплате Божије. Јер, грех раскола се ни мученичком крвљу не пере, по речима Светог Кипријана Картагинског. И нико неће имати оправдање да није знао. Јер, зашто не знаш, Србине брате и сестро Српкињо? Па у глави складиштимо безброј мање корисних и бескорисних информација, а поредак Службе – од чега нам зависи вечни живот – не знамо?! А за оне који кажу да за то њих није брига, да ће епископи и свештеници за то одговарати, то је јефтин изговор. Сви који су следили јеврејске фарисеје, Распинатеље Господа нашега Исуса Христа, плату њихову примили су.

Православни поредак и новотарска анархија

Чак је и бивши папа Бенедикт XVI тврдио да Римски обред и „драстично промењени“ Novus Ordo нису само два коегзистирајућа облика, него два различита обреда, приметио је Шнајдер. Стога се Novus Ordo „мора вратити суштини традиционалног обреда свих времена“, додао је он.

И у Српској Цркви данас коегзистирају светопредањски богослужбени поредак и новотарски беспоредак. Исправни и лажни. С тим што новотарски беспоредак није једнообразан. Ту је сваки новотарски епископ и свештеник променио шта је хтео и „скројио“ Литургију по своме. Сабор СПЦ је за последњих пола века укупно седам пута налагао новотарцима да се држе „вишевековног поретка наше Цркве“, а само за протеклих петнаест година три пута. И ником ништа. А разлог је прост. Српски новотарци су безбожници који се Бога не боје, а лажну самоувереност о недодирљивости даје им управо папа и други световни моћници, који спроводе агенду Новог светског поретка и у њему једне светске – антихристове – екуменистичке религије. Но, свако може да ради шта хоће, али не и докле хоће.

Како разликовати исправну Службу од новотарске

А за оне православне Србе којима је стало до спасења своје душе и душа својих ближњих (али и до телесног здравља), подсећамо на наш текст "Одговор читаоцима како најлакше препознати новотарску Службу)

http://borbazaveru.info/content/view/9154/1/

Међутим, после улажења у доба короне прошле године, новотарце је много лакше препознати. Јер, сви новотарци су постали коронаверци. Односно, сви коронаверци су и новотарци. А о томе шта одликује коронаверце, већ смо доста писали. Верујемо да то сваки наш читалац зна.  Али, није згорег подсетити се. Препоручујемо наш текст на следећем линку:

http://borbazaveru.info/content/view/13024/77/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.