header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ванредно стање на самиту COP26: обезбеђење хитно евакуисало Бајдена
Ванредно стање на самиту COP26: обезбеђење хитно евакуисало Бајдена Штампај Е-пошта
среда, 03 новембар 2021

 Од почетка такозваног „климатског самита“ COP26, са ентузијазмом га прати цела светска штампа. Између осталог, dailymail.co.uk је преузео тежак посао бројања приватних авиона који су удобно довозили на овај догађај  најистакнутије борце за животну средину.

Према проценама листа, приватни млазњаци стижу у Глазгов по 50 дневно, а данас их је око 400. Наравно, сви постављају питање: шта је онда смисао велике борбе за животну средину?

400 малих млазњака током овог похода гутало је керозин, као авијацијски пук преко лета, када је лепо време и летови се одвијају скоро свакодневно без прекида и суботом и недељом. Толико ће све краве у Индији избацити ЦО2 негде за годину дана, у зависности од тога чиме ће се хранити, а не знамо са сигурношћу локалне дијете. Стога је господин Џеф Безос (власник "Амазона" - нап. "Борба за веру") морао да дође на самит пешке, као ходочасник.

Други активисти су могли да организују ходочашће на неки други начин, на пример, возећи се електричним хеликоптерима. Или на скутерима. Или да унајме робове у свом локалном BDSM клубу да их донесу до сале на носилима.

Очигледно, предвиђајући такав заокрет, Елизабета II је заузела хладно самоодбијање од овог сајма, уштедевши понешто за еколошки прихватљиво гориво, а принц Чарлс, који се, као и господин Безос, вртео на средњем прсту и вероватно има 40 милиона за авион, стигао је редовним комерцијалним летом.

Али Џо Бајден није имао среће. Уместо да пошаље Псаки или потпредседника на ово окупљање, јадни старац, уморан од мењања временских зона, седео је много, много сати и слушао глупости које су просипане из звучника, храбро се борећи против сна. Из неког разлога, сви се смеју, а када смо видели ово, само што нисмо заплакали:

      

Међутим, 2. новембра увече организатори манифестације одлучили су да некако растерају досаду драгих гостију и огласили су аларм, што је изазвало велики хаос и панику у установи.

Бајден је у том тренутку разговарао о нечему са Џефом Безосом и Леонардом Дикапријем, још једним великим борцем против климатских промена. Обезбеђење је упало у просторију у којој су били преговори, Бајден је одведен, али метеж је постајао још већи. Вероватно су се климатски борци уплашили да су их напали пријатељски расположени министру Лаврову талибани, или се на самиту појавио сам Насрала са динамитом у зубима, да се лично пожали на израелску војску.

Видео:

https://twitter.com/John__Glover/status

Још није јасно шта се тамо догодило. Некога су гађали тортом? Или су активисткиње голих груди упале у Конгресну палату? Нажалост, сви имају само кратке белешке о томе, а тема активиста није откривена. Али, можда ће се у међувремену тајна открити па ћемо и о томе известити...

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 Извор: "Борба за веру" / "Биг Оне"

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.