header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Нова "пророчка" насловница The Economist: следеће две године биће помахнитале
Нова "пророчка" насловница The Economist: следеће две године биће помахнитале Штампај Е-пошта
четвртак, 04 новембар 2021
         Дошао је новембар 2021. године и, према давно успостављеној традицији, The Economist је поставио традиционалну насловницу са предвиђањима за следећу годину:

Званично објашњење насловнице је следеће:

>>The World Ahead: 2022 ће се надовезати на више од три деценије издавачког успеха - ово ће бити 36. издање. Оно ће се осврнути на непредвидиву „нову нормалност“ која настаје из пандемије коронавируса и њене импликације на политику, економију, бизнис, науку и културу.

Издање ће такође анализирати ривалство САД и Кине, као и нестрпљиво очекивати 75. годишњици независности Индије и питати шта амерички међу избори и други избори широм света говоре о здрављу демократије и стању популизма.

Посебан одељак „Ново за 2022.“ ће се бавити новим технологијама које ћете гледати у 2022. години, од персонализованог кетеринга до авиона на водоник и 3Д штампаних домова.

The World Ahead: 2022“ - то је водећи производ The World Ahead, Economist-ове франшизе оријентисане на будућност, која такође укључује додатак за сценарије What If (објављује се сваког јула), филмове, подкастове и преносе уживо.

The World Ahead: 2022 ће имати глобални тираж од милион, са читалачком публиком од 2 милиона само на енглеском. Биће штампан у Великој Британији, Америци и Сингапуру, дистрибуиран у 90 земаља и преведен на преко 24 језика.<<

Генерално, све изгледа логично – насловница одражава све о чему се говори у издању: лидери Сједињених Држава и Кине у првом плану приказују борбу за лидерство, у позадини вакцине, вакцине и још вакцина, а у позадини трећи огроман коронавирус и покретање огромне ракете. У исто време, о ракетама у броју нема ни речи.

Пажњу привлаче и микроскопи. Ово су светлосни микроскопи. У њима се виде ћелије, бактерије, али се коронавирус тамо не види, за ово вам је потребан електронски микроскоп, где је увећање много веће. Да ли је ово наговештај неког новог патогена, који ће бити бактеријске природе?

(На слици видимо и ветрењаче, што упућује на глобалистичку агенду смањења емисије CO2, искључење термоелектрана, нестанке струје и прелазак на "еколошке" изворе енергије - нап. "Борба за веру")

Ситуација са шприцевима такође није баш јасна - зашто два? Вакцина је свуда иста, провидна, али је из неког разлога други шприц црвен. Или је то наговештај хеморагичне грознице?

Не можемо читати сликареве мисли, поготово ако је уметник талентован, односно црта у „контемплацији“ (ово је иронично - нап. "Борба за веру") или импресиониста, али, као слаби ликовни критичари, на цртежу видимо као сат са округлим бројчаником. А на овом сату, друг Си заузима прва три месеца, као да наговештава да ће јануар, фебруар и март причати само о Кини. На пример, Кинези ће летети на Месец дању, а на Сунце ноћу. Или ће гађати некога интерконтиненталним балистичким ракетама.

Наредна 3 месеца ће бити пандемија, затим ће 3 месеца све умове окупирати Бајден и Сједињене Државе, након чега ће поново бити пандемија. Или цртеж, узимајући у обзир симетрију коју је предложио уметник, треба тумачити овако:

Тренутно је насловница још увек нова, најмудрији људи се нису јавили, али скрећемо пажњу читаоцима на бројеве у центру слике. Пише: 2020, 2021, 2022, 2023. Наравно, многи гопници (у овом случају сајбер мангупарија која краде и умножава туђе материјале у циљу зараде са чиме се и ми суочавамо - нап. "Борба за веру") краду материјале за Јутјуб, пресликавају сајт и тако даље, али за то не можемо кривити The Economist. Али ипак:

У овом чланку, који је назван Следеће две године ће бити ПОМАХНИТАЛЕ“, говорили смо о веома интересантном предвиђању, према којем је глобална борба против пандемије осмишљена за 4 године: 2020, 2021, 2022. и 2023. А сада је само тако се десило да The Economist пише исто! Тако се предвиђање о бесомучним годинама потврдило, па пратимо развој догађаја.


Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Извор: "Борба за веру" / "Биг Оне"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 07 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.