header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Хаос у Аустрији: Од 22. закључавање за све; делови војске позивају на демонстрације због корона мера
Хаос у Аустрији: Од 22. закључавање за све; делови војске позивају на демонстрације због корона мера Штампај Е-пошта
петак, 19 новембар 2021

 Аустријска влада донела је данас одлуку да од понедељка, 22. новембра, сви грађани, а не само невакцинисани, буду закључани због тешке епидемиолошке ситуације са корона вирусом.

У договору са гувернерима покрајина, одлучено је да "локдаун" траје најдуже до 13. децембра за вакцинисане и излечене од ковида 19, док се за невакцинисане закључавање наставља и после тог датума.

Такође, влада Аустрије је одлучила да од 1. фебруара наредне године уведе обавезну вакцинацију за све грађане.

Аустријски канцелар Александер Шаленберг рекао је на прес конференцији да ове мере није било лако донети, али да су морали да буду предузети овакви кораци због лоше епидемиолошке ситуације.

"Увек сам говорио да је заједнички циљ да се невакцинисани вакцинишу, али и поред интензивне кампање, нисмо успели да уверимо довољно људи у то. Мере које смо доносили, посебно 2Г правило и локдаун за невакцинисане, повећали су спремност за вакцинацију, али не довољно добро", рекао је Шаленберг.

Додао је да је дуго постојао политички консензус да се не уводи обавезна вакцинација, али да се мора гледати реалности у очи.

"Предуго смо полазили од тога да је могуће да људе уверимо да се добровољно вакцинишу, ради своје и заштите ближњих. Али, морамо признати реалност", рекао је Шаленберг.

Указао је да је превише политичких снага које се боре против вакцинације, што је неодговорно и представља атак на здравствени систем, а последице су препуне интензивне неге и огромна људска патња.

"Зато смо се одлучили за тешке мере. У целој земљи биће обавезна вакцинација од 1. фебруара. То је једини начин да изађемо из зачараног круга инфекција. Не желимо пети, шести талас... Вирус остаје, мораћемо да живимо са тим, а једини пут је вакцинација", рекао је Шаленберг.

Он је навео да ће локдаун, који ступа на снагу у понедељак, трајати максимално 20 дана за вакцинисане и излечене од корона вируса, за које ће бити окончан 13. децембра.

Шаленберг је најавио и да ће бити мера помоћи, јер никоме оваква одлука, каже, не пада лако, али се због лоше епидемиолошке ситуације, не само у Горној Аустрији и Салцбургу, морају предузети овакви кораци.

 + + +

ХАОС У АУСТРИЈИ:

Делови војске позивају на демонстрације због корона мера

ДОК се полиција у Бечу припрема за одржавање реда и мира на протестима против корона мера заказаним за сутра, делови аустријске војске позивају на учешће.

Два висока официра у отвореном писму позвала су припаднике војске да се прикључе протесту против ограничења слободе и вакцинације.

Они су, у свом писму, упоредили предузете епидемиолошке мере са силовањем и тврде да се грађани, након 75 година, поново стигматизују и затварају.

Портпарол војске Михаел Бауер истакао је да је случај већ на обради код дисциплинске комисије армије.

И војни Слободни синдикат Аустрије (ФПГОе) позива војску на борбу за "слободу и људско достојанство" на сутрашњем протесту.

Синдикат јавне службе (ГоеД) при војсци указује да ФГОе није репрезентативни синдикат, већ неко друштво које користи агресивни језик, које не брани права запослених.

За сутра је заказано више протеста антиваксера, десничара, противника корона мера.

Тако је Слободарска партија Аустрије (ФПО) пријавила свој скуп, антиваксери Мартин Рутер и Ханес Брејха свој, а десничарска активисткиња Џенифер Клауингер већ пар дана кампује у Штатпарку.

На три места окупиће се антиваксери, који ће се, како сматра полиција, засигурно на крају ујединити на једној локацији.

Екстремно десничарски покрет Идентитариста најавио је учешће на протесту.

Полиција очекује између 4.000 и 10.000 учесника на протесту, за који, према актуелној епидемиолошкој уредби, не важи локдаун за невакцинисане.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.