header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Терени остају без фудбалера: смртност спортиста је порасла за 500%.
Терени остају без фудбалера: смртност спортиста је порасла за 500%. Штампај Е-пошта
субота, 27 новембар 2021

 Израелски медиј Real-Time News  преноси шокантне информације: стопа смртности ФИФА играча у 2021. порасла је за немогућих 500%! Од децембра 2020., 183 професионална спортиста и тренера су изненада пала током утакмице, након чега је њих 108 умрло!

Према подацима из литературе, појава губитка снаге код спортисте из других разлога осим повреде је ретка. Али шта је онда узрок ове изненадне епидемије?

Истраживање «Real-Time News» пружа списак спортиста који су повређени и/или умрли. Анализирајући листу, открили смо:

1. Већина спортиста су мушкарци (само 15 жена).

2. Огромна већина су мушкарци од 17-40 година. Испоставило се да је само 21 особа старија: 5 су узраста од 42-45 година, 6 од 46-49 година, 7 од 51-54 године и још 3 особе у доби од 60-64 године.

3. На списку су 23 тинејџера, 12-17 година, 16 је умрло.

4. У више од 80 случаја, као што су фудбалске звезде Серхио Агуеро и Кристијан Ериксен, спортисти су падали током игре, током или после тренинга.

___________________________

Превод са хебрејског "Гугл преводиоца" о стању Серхиа Агуера:

 31. октобра, нападач Барселоне Серхио Агуеро хоспитализован је након што се лоше осећао током утакмице његовог тима против тима Алавеса. Тридесеттрогодишња аргентинска звезда, која се сматра краљем стрелаца Манчестер ситија свих времена и странцем са највише голова у Премијер лиги свих времена (181), позвала је на Твитеру да сви старији од 12 година буду вакцинисани. Али 31. октобра, хитно је превезен у болницу након што је доживео јак бол у грудима. Он је током првог полувремена сигнализирао тренерима да тражи замену, а затим се ухватио за срце и срушио се на траву. Ове недеље је у Шпанији објављено да су последњи тестови открили тешку аритмију, а кардиолози који су га прегледали нису оптимисти у погледу његове способности да се врати на терен за неколико месеци. У овом тренутку, према извештајима, Агуерова професионална будућност и да ли ће уопште моћи да настави да игра фудбал је нејасна, а постаће јасно тек када прође.

Видео:

 https://rumble.com/vp5q4d-november-13-2021.html

 __________________________

5. У већини случајева, наводи се да је узрок колапса повезан са срцем, укључујући миокардитис, перикардитис, срчани удар или срчани застој.

6. Други разлог је згрушавање крви.


Наглашавамо да је списак који имамо још дужи, али је из предострожности обрисано на десетине случајева за које нисмо имали потпуне информације, па су уврштени само они случајеви о којима је извештавано детаљно.

Поред тога, уклоњени су случајеви у којима су помињани докази о претходним факторима ризика као што су болести срца или дијабетес.

Да бисмо боље разумели податке у поређењу са претходним годинама, погледали смо само податке о смрти међу спортистима регистрованим у ФИФА-и и упоредили податке о броју ИСС (изненадне срчане смрти) / ИНС (изненадне необјашњиве смрти) међу њима.

Да бисмо сазнали колико се смртних случајева стварно догодило међу играчима ФИФА (2001-2020) у последње две деценије, користили смо Википедију. Тамо се наводи да су се у периоду 2001-2020. године дешавали случајеви изненадне смрти фудбалера са просечном учесталошћу од 4,2 смрти годишње. Сада је, према истим подацима, у протеклих годину дана преминуо 21 играч. То јест, ово је око 5 пута више од просека за годину!

Др Џош Гетцков, виши предавач на Катедри за социологију и антропологију на Институту за криминологију Хебрејског универзитета, анализирао је податке. „Чланак објављен у British Medical Journal показује да је ризик од ИСС-а један према 50.000. Према ФИФА-и, у удружењу је било 242.000 регистрованих спортиста 2000. године и 265.000 2006. године. Под претпоставком да се ФИФА није значајно променила за двадесет година, можемо очекивати око 5 смртних случајева годишње.

Када рачунамо догађаје као што је ИСС, очекујемо одређену основну стопу и догађаји ће пратити такозвану Поасонову расподелу. Једно од својстава Поасонове расподеле је да је стандардна девијација квадратни корен основне стопе. Другим речима, ако обично посматрамо 4 догађаја годишње, стандардно одступање ће бити 2. Али ако видимо 20 догађаја у једној години, ово је 8 стандардних одступања од средње вредности, што је веома необично у погледу статистике.

Коментар Редакције The Big The One: Као што можете видети из овог малог аналитичког прегледа Real-Time News, они овом питању приступају изузетно стриктно: од 183 случаја када су спортисти једноставно пали током утакмице, након чега њих 108 није устало, Real-Time News узимају у обзир рачуна само 21 инцидент где је узрок смрти званични и челичан. Али чак и у овом случају постоји прираст од 500%. Али, ако узмемо у обзир све умрле, онда ће повећање бити 2.500%. А ако рачунамо и другу стотину људи који су преживели, а постали инвалиди, повећање је 5.000%. Уопште, нека чудна статистика и мислимо да би СЗО требало да забрани такве науке као што је математика, па пратимо развој догађаја.

 

Допуна "Борбе за веру": Ко жели више информација о наведној теми, препоручујемо да текст који је на https://www.rtnews.co.il/   изворно објављен на хебрејском, ископира и преведе на https://translate.google.rs/, добиће превод довољно добар за разумевање.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.