header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Још један прота напустио епархију милешевску
Још један прота напустио епархију милешевску Штампај Е-пошта
четвртак, 02 децембар 2021

 Вест о одласку угледног проте оца Драгана Видаковића из Прибоја у епархији милешевској растужила је многе вернике Прибоја на Лиму, а и шире.


Високопоштовани прота  Драган Видаковић пре пар дана заувек је отишао и напустио просторе епархије милешевске. Отац Драган је био народни прота. Чак је и обављао функцију архијерејског намесника прибојског. Своју пастирску службу, отац Драган започео је у нашем Прибоју. Са верним народом делио и добро и зло. Ко је прота Драган и шта је све урадио за Прибој и епархију милешевску, народ Прибоја, а и шире, врло добро зна, само не зна несрећни Атанасије Ракита и његови попови који су уз њега.

Прогон оца Драгана Видаковића од стране Атанасија Раките, почео је од онога дана када је била седница Епархијског управног одбора где је предложено да се прода земљиште на улазу у Прибој у народу познато као "Калуђерско поље". О овом је писано на „Борби за веру“ (види: http://borbazaveru.info/content/view/13286/47/). Још тада је речено да је Атанасије узео за зуб дивне свештенике Д.В. (Драгана Видаковића) и Ј.А. И заиста би тако. Од тога дана почиње пакао за оца Драгана. Прво је смењен са места архијерејског намесника у Прибоју, па свакодневно малтретирања и шиканирање, како проте Драгана, тако и његове породице. Шта је све прота Драган доживео од свог "епископа" то нећемо и не желимо да пишемо у јавност. Зна Господ. Он је једини и праведни судија. Само се питамо, да ли је Атанасије Ракита свестан кроз који пакао је прошла породица проте Драгана Видаковића, само зато што се побунио да се не прода земљиште "Калуђерско поље" у Прибоју и тиме срушио план Атанасија Раките и његових попова о куповини станова у Београду. Ништа им није свето. Руше све пред собом, ради својих личних интереса. Они не верују у Бога, њихов бог је новац.

Питамо се по хиљаду пута и то овако јавно, како се Атанасије Ракита не плаши Бога, због пакла кроз који је прошла  породица оца Драгана, а све захваљујући њему и наговору његових најближих "сарадника". Али опет кажемо, Господ је једини и праведни судија. И њима и нама.

Отац Драган је добио нову парохију у околини Београда. Хвала нашем патријарху, за разлику од Атанасија Раките, који је помогао нашем оцу Драгану, да спаси себе и своју породицу од овог зулума што је тренутно у епархији милешевској. Пред нама је да видимо да ли ће отац Ј.А. бити следећи на реду на прогону од Атанасија Раките. Тренутно је узео "на зуб" оца М.Ј. којег је предао на црквени суд. Шта ће бити са оцем М.Ј. само Господ зна.

Опет кажемо нашем уплашеном свештенству и монаштву, да не ћуте и трпе зулум Атанасија Раките, Игора Ерића и осталих. Да се не плаше, довољно је само да дају зелено светло и народ ће их протерати преко ноћи, баш онако како су и дошли. Али надамо се и верујемо да је отац Драган рекао праву истину Његовој Светости патријарху Порфирију шта се све дешава у епархији милешевској. И опет, овако јавно, знамо да Његова Светост прати рад сајта Борба за веру, желимо да поручимо нашем патријарху да дође у епархију милешевску да чује и глас народа, иако се тога Атанасије Ракита увелико плаши. Само чујте глас верног народа епархије милешевске и све ће вам бити јасно.

И на крају да кажемо и ово. Оче Драгане, где год био, знај да те верни народ Прибоја воли и поштује. За нас си био и остао, наш отац Драган-Видак прибојски.

 

Верници из Прибоја

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.