header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Писмо из Македоније: Кој ја создал МПЦ Охридска Архиепископија! Штампај Е-пошта
четвртак, 23 децембар 2021

 Браќа и Сестри Срби, 

Во иста позиција и во иста борба сме сите Православни Христијани, а тоа е да посведочиме сите за Христа Спасителот, да се Спасиме сите заедно.

И Вас и Нас Македонците БОГ Благословил да сме ова што сме денес.

Христос не прифатил и нас и тој не створил во оваа црква кој ја гледате, за жал денес претставена од такви какви што се Владици, Свештеници и Монаси.....не многу поразлични од вашите во Србија. БОГ ДА ПРОСТИТ НА СИТЕ, пред се на мене грешниот.

Дали е канонска тоа знае само БОГ и ние Македонците кои го осеќаме неговото присуство. А истото тоа важи и за Вас Србите, Грците, Русите, Бугарите и сите други.

Доволно направи штета Етнофилетизмот, да не дозволиме повеќе да не дели, признати, непризнати, МПЦ ја создал Удба и слично....све е допуштено од БОГ, тој најдобро знае за сите нас. 

Да се соединиме сите околу Христос Спасителот, да се покајме и да се молиме за наше Спасение.

Ни претстојат големи предизвици, искушенија и борби, а заради тоа ни треба единство, љубов, соборност и вистинско покајание.

 Немаме прави Архијереји, Владици кои би не воделе низ овие искушенија, затоа Ве молам бидете внимателни на секоја провокација, да останеме смирени, трпеливи и да го Исповедаме Христос Спасителот онака како тој сака. 

Народот знае кој е Цариградскиот патријарх Вартоломеј, народот добро го знае секој Архијереј, Владика и Свештеник, но народот сака друго, сака љубов, сака подадена рака, сака поткрепа и помош.

Ради све тоа да се возљубиме еден кон друг, да се помогнеме и сите заедно да се Спасиме. Сите ќе застаниме пред страшниот Христов Суд и првиот последен ќе е и последниот прв ќе е. 

БОГ не прифатил и БОГ не признал и на нас грешни Македонци и не сака подеднакво на СИТЕ.

Ве сакам браќа и сестри на Сите.

ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАС

Е И ЌЕ БИДЕ.

+++АМИН+++

 

Дарко С.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.