header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Опет саблазан: Порфирије код Хочевара поводом римокатоличког Божића
Опет саблазан: Порфирије код Хочевара поводом римокатоличког Божића Штампај Е-пошта
петак, 24 децембар 2021

 Драга браћо са борбе за веру, помаже Бог.

Пре неки дан сам гледао свежу вест са Телевизије српске Цркве „Храм о посети србског патријарха Порфирија катедрали блажене Дјевице Марије у Београду код јеретика надбискупа Станислава Хочевара познатог по изјави да Срби не могу у Европу са Светим Савом.


Патријарх и владика Јустин хвостански (његов викар) су се приликом уласка у катедралу - која није ништа друго до јеретичко збориште - прекрстили као да улазе у неку светињу.

У својој беседи патријарх Порфирије честита јеретицима папистима папистички Божић. А слаткоречиви Станислав Хочевар кога треба протерати из Србије, такође шири своју екуменистичку љубав.

Браћо, мислим да треба остати у Србској Цркви и не треба ићи у раскол због оваквог екуменистичког понашања патријарха, али у исто време не треба осуђивати паписте и било кога другог као ни патријарха. Међутим треба имати дубоку свест да је овако деловање патријарха у духу свејереси екуменизма и да папистима не треба честитати Божић! Не треба говорити о јединству са њима! Какво јединство можемо имати са онима који су ван једне свете, саборне и апостолске Цркве - Цркве Православне. Може бити јединства ако се покају. Проклето је то њихово празновање рођења Христовог. Папизам је хула на Духа Светога. Тамо нема благодати и не треба им чешати уши. Благодат долази само на Православни Божић у Православној Цркви. Радије бих да ме закољу него да се љубим са папистима. Или са монофизитима, или са протестантима и мухамеданцима. Екумениста неће проћи митарства уколико се не покаје за ту свејерес последњих времена. Јеретика нема у Царству Божијем!

Слободан Јовановић

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.