header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Атанасије Ракита - хуманитарац преко шведске амбасаде Штампај Е-пошта
понедељак, 03 јануар 2022

 Пре пар дана, Атанасије Ракита је на сва звона објавио да, он, главом и брадом, донира санитетско возило Општој болници у Пљевљима. О том догађају направљен је читав хвалоспев.

Ишао је до те мере да је и свештенству из Пљеваља наредио да у својим беседама морају јасно и гласно навести да он, преко Епархије милешевске донира санитетско возило болници у Пљевљима. Једини који није хтео ни слово да каже о овом "спектакуларном догађају" јесте фини и добри свештеник Н.О. из Пљеваља. 

А одкуд њему ово возило и шта се крије иза свега овога, многи су питају? По исказу њему "оданих" људи са двора, Атанасије Ракита је ово возило добио од амбасаде Шведске у Црној Гори. Још летос, Атанасије Ракита је слао многе дописе и молбе разним амбасадама у Црној Гори и Србији где тражи било какву помоћ или донацију од њих, где наводи да му је нарушен углед и достојанство код верног народа, а и свештеника Епархије милешевске. Било каква помоћ или донацију, добро би му дошла да на неки начин "подкупи" овај верни народ. Али наш народ није глуп и врло добро зна ко је Атанасије Ракита и шта све ради.

Сем овог санитетског возила, Атанасије Ракита је добио и одређену количину новца, где је у плану да тај новац подели деци поводом божићних празника. Већ је сачињен списак деце коме треба уручити новац. Списак су сачињавали његови попови миљеници, тако да 80% свештеника у епархији није обавештено о овој "великој и хуманој" акцији Атанасија Раките (читај: амбасаде Шведске). 

Надамо се и молимо Господу да ће Његова Светост, коначно, формирати комисију која ће доћи у Пријепоље и увидети праву слику стања Епархије милешевске. Да чује глас народа и свештенства кроз какав терор и пакао пролазе од Атанасија Раките и његових попова.

 

Верници из Пријепоља

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.