header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Порфирију окултиста Ђоковић важнији од Републике Српске Штампај Е-пошта
субота, 08 јануар 2022

 Оно што се дешава са Новаком Ђоковићем има везе са србомржњом и чињеницом да глобалистима тенисер из једног малог народа смета, јер им квари чувену енглеску игру – тенис. А Аустралија је под влашћу енглеске краљице. И логично је да Срби реагују на неправду.  Али, није логично да човек на месту патријарха српског истог Ђоковића, пропагатора окултизма и јоге (у које уводи српску децу), љубитеља некаквих босанских пирамида и сличних будалаштина, проглашава за исповедника вере и обраћа му се нарочитом посланицом, док ћути кад непријатељи гасе Републику Српску и уводе санкције Милораду Додику http://www.nspm.rs/.

Ваљда је важнија Српска од Ђоковића. Али, подршка Српској може донети негативне поене у Америци и Енглеској, а подршка Ђоковићу тренутно доноси Џони Штулић популарност. Никад Порфирије Перић и њему слични неће смети да бране праве ствари, које коштају – макар медијске славе. Узгред, могао је да каже Ђоковићевом оцу да не пореди Ђоковића са Христом – то је, ипак, „мало много“. И Хрвати нам се подсмевају (мада су, наравно, они јадни прирепци србофоба света) https://www.bljesak.info/.

   А ако неко каже – шта има везе што је Новак потонуо у окултизам, њему нека одговори владика Николај (човек на месту патријарха српског нити хоће, нити уме тако да одговори):

>>И ја кажем: довољно је бити добар Србин, али по угледу на најбоље и најславније Србе, који су се јавили на изложби људи у овоме свету за минулих хиљаду година. Но не смем да кажем као ти: вера је споредно! Јер би ме сви Срби утерали у лаж.

Добар си Србин, ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног робља, видовитост слепих гуслара, мудрост српских попова и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткаља и везиља, јасноћу народних пословичара, умереност и одмереност српских сељака, сјај крсне славе свих крштених Срба.

Но није ли све ово од вере? Ваистину, и основа и потка свему набројаном јесте вера Христова. Ако ли ти немаш у себи ниједну од побројаних врлина славних ти предака а ипак се називаш Србином, онда си само једна чувена фирма на празном дућану. А то, мислим, не желимо ни ја теби ни ти себи. Рећи некоме: буди добар Србин а вера је споредно, исто је што и рећи једној овци: буди ти само угојена а паша је споредно!

Не може нико бити добар Србин а да пре свега није добар човек. У свету пак нити је било нити има икакве силе, која може човека учинити савршено добрим, осим силе вере Христове.

Немој, дакле, желети Српство без садржине.

Не био ти човек без памети путовођ ни Србин без вере ортак.

То ти желим и поздрављам.<<

 

Повезани текстови: 

 Уредништво: Пажња, пажња! – окултизам као пројекат за Србију!

-Носилац ордена Светог Саве првог степена медитирао на "босанским пирамидама" 

-Ђоковићи чланови секте „Фондација еспато“ којом руководи гуру Пепе Имаз 

- Сатанисти Новак и Јелена Ђоковић увели будистичку медитацију у вртиће и школе у Србији (видео) 

Још пре 5 година ми смо рекли чији је он и коме служи 

1. Уредништво: У ког Бога верује Новак Ђоковић?

- Новак Ђоковић хиландарски крст заменио фенг-шуи аметистом 

2. У ког Бога верује Новак Ђоковић (још једанпут): "Ум чисто небо, мисли су облаци"

3.  Љубодраг Дуци Симоновић: Навијање за Ђоковића је давање подршке џелатима човечанства

4.  Уредништво: Фалични деманти митрополије црногорско-приморске

5.  ВИП православци – папин прстенлија Амфилохије и Новак Ђоковић

6.  Носилац Ордена Светог Саве првог степена у папином дресу (фото)

7.  Опет о случају Новака Ђоковића

8. Писмо из Бања Луке

9. Највише одликовање Српске Цркве Новаку Ђоковићу

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.