header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ватикан на путу ка женском „свештенству“
Ватикан на путу ка женском „свештенству“ Штампај Е-пошта
понедељак, 24 јануар 2022

 Фрањо ће увести "катихетице", "лекторице", "аколуткиње"

(„чтице“ – женска верзија чтеца – нап. „Борба за веру“).

Фрањо ће у недељу први пут у базилици светог Петра женама доделити своју недавно измишљену "службу катихета", као и Новус Ордо "лекторице" и "аколуткиње", преноси римокатолички конзервативни портал "Глориа.ТВ"-

Институција жена „предавачица“ и „аколута“ је само излог као у НО, све су „предавачице“ или „аколути“ без обзира да ли су уведене или не.

Кандидаткиње из амазонског региона Перуа, Бразила, Гане, Пољске и Шпаније Фрањо ће формално прогласити за „катихету“. Служба „лектор“ биће додељена кандидатима из Јужне Кореје, Пакистана, Гане и Италије. Обред је сачинила Конгрегација за мису. Пре беседе кандидати ће бити позвани, прозвани по имену и представљени присутнима.

Обред је сачинила Конгрегација за мису. Пре беседе кандидати ће бити позвани, прозвани по имену и представљени присутнима.

Они који су позвани да служе као „предавачи“ добијају Библију, а катихете крст.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 24 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 75 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.