header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Дан Хероја: Арсен Павлов Моторола
Дан Хероја: Арсен Павлов Моторола Штампај Е-пошта
среда, 02 фебруар 2022
       Херој Доњецке Народне Републике Арсен Павлов (Моторола) данас би напунио 39 година. На рођендану легендарног команданта милиције, шеф републике Денис Пушилин говорио је о његовој улози у историји рата у Донбасу.

 „Моторола је заувек ушао у историју Донбаса као храбри бранилац правде, који је ишао у ратни пакао због својих уверења, као талентовани командант, вољен од својих колега и становника Републике. Он је прави народни херој“, написао је шеф државе у свом телеграм каналу.

Арсен Павлов је рођен 2. фебруара 1983. године у граду Укхта, Република Коми. Дуго је живео у Ростову на Дону. На самом почетку сукоба у Донбасу био је на челу јединице милиције Спарте. Учествовао је у биткама за Славјанск, Иловаиск, Доњецк аеродром. Херој ДНР. Погинуо је 16. октобра 2016. од последица експлозије у улазу његове куће у Доњецку. Експлозија је оквалификована као терористички напад.

      

Извор: "Борба за веру" / "Доњецка агенција новости"

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.