header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Британски медији назначили време „напада“ Русије на Украјину
Британски медији назначили време „напада“ Русије на Украјину Штампај Е-пошта
уторак, 15 фебруар 2022

 Русија ће „напасти“ Украјину 16. фебруара у 01:00 по лондонском времену (3:00 по кијевском и 4:00 по московском), наневши масивне ракетне и тенковске ударе, извештавају британски The Sun и Mirror, који се позивају на америчке обавештајне изворе.

Публикације које су развиле ратни сценарио пишу да ће војни и владини центри Кијева вероватно први претрпети ударе из ваздуха, а затим ће руски тенкови прећи границу, преносе извештавање The Sun РИА «Новости».

У наслову објављеног чланка Mirror тврди, позивајући се на изворе америчке обавештајне службе, да је „руска инвазија заказана за сутра у 3 сата ујутро по локалном времену уз тенковске и ракетне нападе“. У уводу текста, без навођења извора, већ се наводи да ће „инвазија почети у среду у подне“. Разлика није објашњена.

Амерички обавештајни извори „спекулишу“ да би ваздушни напади на војне и владине командне пунктове „могли бити“ праћени тенковском офанзивом и да би бродови „могли да нападну на јужну обалу Украјине“.

Раније је француски министар спољних послова Жан-Ив Ле Дријан рекао да би Русија могла да нападне Украјину. Међутим, према његовим речима, „данас ништа не указује“ да је Москва донела такву одлуку.

Подсетимо, председник САД Џо Бајден је рекао да би Русија наводно могла да нападне Украјину 16. фебруара. Русија је више пута одбацила лажне америчке процене о припремама за инвазију на Украјину. Москва је тврдила да су САД развиле план за специјалну операцију за погоршање ситуације око Украјине и за то окривиле Русију.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "ВЗГЛЯД"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 15 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.