header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow РАТ: Истина као прва жртва
РАТ: Истина као прва жртва Штампај Е-пошта
недеља, 27 фебруар 2022
 „Истина је прва жртва рата“

— Есхил

Коронапреваром су корпоративни медији и централизовани друштвени медији потпуно разоткрили своју криминалну природу. Они настављају свој криминални посао у ‘извештавању’ о украјинској трагедији.

У случају специјалне операције руске војске у Украјини, корпоративни медији и централизовани друштвени медији су прешли у режим пуног дезинформисања, стављајући се јасно на једну страну у сукобу. У тој игри, централизоване друштвене платформе су идеални медији за ширење лажи. Погледајте, на пример, насловну слику. На левој страни су извештаји о ‘Председнику који се бори на првој линији’ (24. фебруар 2022), а на десној – извештај немачког ‘Велта’ од пре годину дана – ‘Председник обилази границу’ (9. април 2021)!

Следећа слика је извештај немачког ‘Билда’ о ‘руском бомбардовању Украјине’ (лево) и – шест година стар видео са јутјуба (десно)!


Овакве лажи несумњиво је много лакше пласирати преко ‘друштвених мрежа’ које су створене зато што не обавезују моралом и принципима новинарства. Погледајте како се за пропаганду на друштвеним мрежама бесрамно користе сцене из филмова…

Али свет се изменио. Ни корпоративни медији се више не сматрају обавезаним моралом и принципима новинарства. Новинарство је заправо нестало и уступило место профиту, забави и хорор спектаклу смотаних у исто клупко лажи. Погледајте како то ради ‘Гардијан’. За извештај о ‘бомбардовању Кијева’ коришћене су слике из несреће експлозије гаса која се десила у Русији 2018!


И наравно, шампиони лажи – ЦНН! Погледајте како је њихов новинар ‘Берни Горес’ трагично страдао у талибанској одмазди 16. августа 2021. у Кабулу… а затим су га ових дана поново убили руски сепаратисти у Украјини!

Имамо и један занимљив пример медијске обмане на ‘друштвеној мрежи’ Фејсбук, срачунат да подсети НАТО државе на њихове злочине. Момак по имену Владан Милићевић послао је слике бомбардовања и рушевина на неколико сајтова у Америци, Британији и Аустралији, замоливши народ да то осуди. И сви су то учинили мислећи да се ради о фотографијама из Украјине. Он се свима захвалио и онда написао да су то слике из 1999. године кад су баш те НАТО државе бомбардовале Србију! Његове поруке одмах потом су обрисане.

И за крај једна лажна вест коју објављујемо и из хуманитарних разлога. У украјинским медијима прострујала је вест о храбрим браниоцима Змијског острва до последњег изгинула у борби против руских снага. Украјински и западни медији су их „сахранили“, а председник Владимир Зеленски „посмртно одликовао“… Истина је, међутим, сасвим другачија. Читава чета са Змијског острва, 82 војника, положила је оружје и потписала изјаве да неће ратовати против Русије. Они ће се по завршетку борбених дејстава вратити својим породицама које не треба више да брину за њихове животе. Снимак потврђује да су живи.

 https://t.me/rt_russian/95045

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: https://hive.blog/hive-

Последњи пут ажурирано ( недеља, 27 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 74 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.