header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Петар Станојевић: Шта нам значи сајт "Борба за веру"
Петар Станојевић: Шта нам значи сајт "Борба за веру" Штампај Е-пошта
среда, 09 март 2022

            Поштовани пријатељи,

Видео сам, ових дана, да сте преко викенда престали да објављујете нове материјале на сајту, што је некад био знак да је сајту угрожено финансирање. После тога су ишли апели за помоћ, који су сада изостали. Можда мислите да је узалудно онима који не чују причати причу.

А можда ја и грешим и нагађам.

Било како било, заиста мислим да сајт „Борба за веру“ заслужује подршку својих читалаца, ако неко, било ко, жели да добија праве информације и озбиљне коментаре на оно што се дешава у Цркви и свету.

Од 2008. тече ваша велика борба за веру и истину, и никад нисте издали ни веру ни истину. Ко је пратио Борбу за веру, никад није морао да лута: знало се шта је екуменизам, знало се шта је литургијска реформа, зна се шта је корона, зна се шта је рат са Русијом. Никад нисте направили ниједну озбиљну грешку у својим анализама догађаја, а људима сте спасавали животе у доба короне, учећи их да избегавају званичне лажи и нарочито вакцину која није вакцина, него тровање ко зна чиме.

У СПЦ сте увек били против екуменизма, али и против раскола, и учили сте људе да буду трезвени и мирни кад процењују ситуацију.

Не знам шта мисле читаоци, али ја сматрам да је свака помоћ Борби за веру инвестиција у будућност, јер ако не буде правих информација и анализа, потонућемо у медијски мрак из кога нема излаза. Људи као да не схватају да само озбиљна екипа, каква сте баш ви са Борбе, може да селектује, преводи и објављује чињенице на прави начин. Ко ће да чита са руског и енглеског гомилу шута и шљама, да све обради издвоји поуздано? Како ће се Србин снаћи кад га са свих страна бију бесмисленим веровањима од оног да долази руски цар, само што није, и лажима да су ликови попут покојног епископа Атанасија свеци, и да ликови попут Григорија треба да управљају у СПЦ?

Увек сте били – ни по бабу ни по строчевима – ни Амфилохијеви, ни Буловићеви, него Божји и народни. Али, народ то као да не схвата.

Јесте криза, али рачуница је лака. Борба за веру има неколико десетина хиљада посетилаца. Када би половина, па и трећина њих, помагала са по 10 центи месечно, где би овом сајту крај био? Али, како сам обавештен, у крајњем билансу, нема ни трећи део тога.

Слободно објавите ово писмо. Ако људи стварно хоће да се обавесте и да сазнају шта је истина, нека помогну – између осталог, и материјално. Јер одржавање оваквог сајта кошта. И помоћ мора да постоји, ако хоћемо слободу информисња. Ако нећемо, то је друга прича. Онда почиње мрак пре мрака – мрак информативни пре мрака пакленог.

Ваш редовни читалац,

 

Петар Станојевић

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.