header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Питање за наше "ревнитеље": ко је „Свети Отац Сава Нови Освећени“
Уредништво: Питање за наше "ревнитеље": ко је „Свети Отац Сава Нови Освећени“ Штампај Е-пошта
среда, 16 март 2022

 "РЕВНИТЕЉИ" У СЛУЖБИ НОВОТАРСКЕ ПРОПАГАНДЕ

Наивности многих наших ревнитеља никад краја.  А многе мутиводе и лажљивци, попут лажног „Агиорита“ то злоупотребљавају и лажу ли лажу, и протурају ли и протурају све и свашта... Неко нам је проследио на мејл нови видео запис тог грчко-новотарског пулена у Србији, под насловом „Путин – виђен очима Светитеља: Свети Сава Нови о Владимиру Путину!“

Питали смо браћу која шире видео: ко је тај Свети Сава Нови Освећени (2.август 1930. – 3.август 2016)? А они - намају појма. Иначе, погађате, Грк је у питању. Кад је пре канонизован, упокојио се пре само шест година?! А такве канонизације, на пречац, раде само паписти, и њихови источни следбеници - новотарци.

(лажни "Агиорит" овом Сави није ставио презиме, намерно, свакако, да се не може проверити о коме се ради, али ми то, наравно, знамо)

Пре десетак дана, лажни „Агиорит“ избацује на „Јутјуб“ митрополита Неофита са новим јављањем Пресвете Богородице опет неком „непознатом светом човеку“.

Недуго после тога јавља се и „старац“ Елпидије са новим погађањима.

И нико од наших "ревнитеља" да се запита, како то да и Неофит и Елпидије имају непрекидна јављања „свише“, а не само да су новокалендарци, већ им се тај „пророчки“ глас није чуо кад им се ономад папа – језуита Фрањо ушетао у архиепископије на Кипру и Грчкој? Неофит је похвалио оног старог свештеника Грка (част му и милост од Господа!) који је узвикнуо „папо, ти си јеретик!“. Што ли Неофит то исто није узвикнуо кад је папа тих дана био на Кипру у посети отпадничкој Кипарској Цркви?

И ни један од њих двојице није прекинуо општење са својим архиепископом, иако су и кипарски и грчки архиепископ јеретици и расколници, као што је отац Никодим прекинуо општење са владиком Милутином, иако је био беспрекоран "по типику"! Али, ето, нисмо видели да је и један једини наш "ревнитељ" поставио такво питање оцу Никодиму који рекламира "старца" Елпидија и друге новокалендарске погађаче, који уредно помињу себи надређене јеретике.

Молите се, братијо драга, да вам Господ да расуђивање. Јер, лажи са којима смо сада суочени, „мачји су кашаљ“ према лажима и обманама која ће чинити Антихрист.

Антихрист ће говорити тако „лепо“ како никад у животу нисте чули. И мало је оних који ће у њему препознати последњу и највећу сатанску обману која је дошла на свет.

Ми нити имамо могућности, да пратимо и коментаришемо сваку превару која се нашим верницима пласира.

Уосталом, свако треба најпре сам да поведе рачуна о свом расуђивању и постави стражу над душом својом.

Жалосно је наше духовно стање, ако су нам потребне духовне дадиље да нас непрестано пазе и опомињу...

 

П.С!!!

Очекујемо од наших ревнитеља одговор на питање, ко је "Свети Отац Сава Нови Освећени". Уколико одговор не знају, сви они који шире овај и друге сличне клипове, морају бити свесни да саучествују (свесно или несвесно, намерно или ненамерно) у новотарској пропаганди. А то је грех грдан!

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.