header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Саопштење Министарства одбране Русије о дејству "Кинжала"
Саопштење Министарства одбране Русије о дејству "Кинжала" Штампај Е-пошта
понедељак, 21 март 2022
         Министарство одбране Русије износи детаље о уништавању украјинских војних инфраструктурних објеката од стране авио-система Кинжал хиперсоничним аеробалистичким ракетама.

Уништена су подземна заштићена складишта за авионско наоружање и борбене јединице за ракетне системе Точка-У у Дељатину у Ивано-Франковској области и велика складишта горива у Константиновки у Николајевској.

Хиперсонична ракета Кинзхал је коришћена са домета већег од 1000 км, лет је био мање од 10 минута.

Због хиперсоничне брзине и ултра-високе кинетичке енергије, бојева глава ракете Кинжал уништила је заштићени подземни арсенал који се налази у планинском подручју, изграђен још у совјетско време за складиштење специјалне муниције и пројектила.

Уништење великог складишта горива у Константиновки хиперсоничном ракетом „Кинжал“ било је због његове невидљивости и нерањивости на било које средство противваздушне и противракетне одбране непријатеља.

Борбена употреба авио-ракетног система Кинжал потврдила је његову ефикасност у уништавању високо заштићених специјалних непријатељских циљева. Удари овог ракетног система авијације на војне инфраструктурне објекте Украјине током специјалне војне операције ће се наставити.

 

Извор: РИА "Новости"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.