header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Раскол се продубљује - УПЦ помаже украјинској војсци против Руса Штампај Е-пошта
среда, 23 март 2022

 Парохијанка Тројицке цркве из села Дерман предала је камион војсци, а будућем возачу камиона послала поруку – „Шаљем зраке љубави, вере и наде“.

Житељка села Дерман Здолбуновског округа, Ровенске области, Оксана Корецкаја, одлучила је да поклони свој камион за потребе украјинске војске, јер је видела како су једном приликом војници дуго поправљали аутомобил на путу.

 „Имам ГАЗ код куће, у добром је стању, одржаван, па сам мислила да ће можда бити од користи нашим момцима“, каже Оксана. - Консултовали смо се са децом, подржали су моју жељу. Истина, она није знала како то да уради, па се обратила нашем свештенику, оцу Јурију, и затражила помоћ у предаји аутомобила.

Свештеник са парохијанима је прегледао аутомобил, шта је требало да се поправи и одвезе до Ровна, градоначелник града Александар Третјак је помогао да се одреди одредиште камиона.

 „Ауто је заиста био у добром стању, али је било потребно купити акумулатор и још неке резервне делове. Парохијани и ја смо прикупили средства и купили све што је потребно за нормалан рад камиона, а пре изласка аутомобил је освећен“, каже протојереј Јуриј Линка, настојатељ Тројичког храма у селу Дерман.

Уз асистенцију градоначелника града, аутомобил ће бити префарбан и преуређен у војни.

Оксана Фадејевна, остављајући писмо своје породице у аутомобилу за војног возача који ће возити камион, напоменула је да ће се увек молити за њега.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба аз веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.