header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Под окупацијом САД производња опијума у Авганистану цветала, Талибани је – забранили Штампај Е-пошта
петак, 08 април 2022
          Талибани су данас објавили забрану гајења опијумског мака и других биљака које се користе за добијање наркотика у Авганистану, држави која је највећи светски произвођач опијума.

- Према декрету врховног вође Исламског Емирата Авганистана, сви Авганистанци су обавештени да је од сада узгој мака строго забрањен у целој земљи - наводи се у наређењу талибанског врховног вође Хаибатулаха Ахундзаде, преноси Ројтерс.

Прекршиоцу наређења усев ће одмах бити уништен, а он сам третиран у складу са шеријатским законом, саопштено је на конференцији за новинаре Министарства унутрашњих послова у Кабулу.

У наредби се наводи да је забрањена и производња, употреба или транспорт других наркотика.

Контрола дрога је један од главних захтева који међународна заједница поставља исламистичкој групи, која је преузела власт у Авганистану и тражи формално међународно признање.

Производња опијума у Авганистану - за коју су Уједињене нације процениле да је вредела 1,4 милијарде долара на свом врхунцу 2017 - порасла је последњих месеци, изјавили су Ројтерсу фармери и чланови талибана.

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.