header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow По некима: Украјина је изгубила 90 % својих војних ресурса, а Русија 10 %
По некима: Украјина је изгубила 90 % својих војних ресурса, а Русија 10 % Штампај Е-пошта
понедељак, 11 април 2022
         Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba je u NATO sjedištu u Bruxellesu rekao: “Moja agenda je vrlo jednostavna. Ima samo tri stavke. To su oružje, oružje i oružje.” Državi koja je u ratu naravno treba oružje.

Zapad se nemilice trudi kroz kontrolu svojih medija održavati priču kako Ukrajina pobjeđuje u ratu. Tako će iz nekog skladišta NATO propagande izvući ‘stručnjaka za Rusiju i Istočnu Europu’, nekog Marka Voygera, iz Programa transatlantske obrane i sigurnosti pri Centru za europsku analizu, kako se službeno zove to propagandno skladište, kako bi rekao: “Ukrajina pobjeđuje na terenu, taktički, operativno, međunarodno, strateški.”

Na početku rata Oružane snage Ukrajine bile su naoružane sa 152 zrakoplova, 149 helikoptera, 2416 tenkova, 403 jedinice protuzračne obrane, 1509 topničkih jedinica i 3309 jedinica borbenih oklopnih vozila.

Nakon 40 dana rata, prema ruskom Ministarstvu obrane, uništeno je 125 ukrajinskih zrakoplova i 93 helikoptera, 413 bespilotnih letjelica, 227 protuzračnih raketnih sustava, 1987 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 218 višestrukih raketnih sustava, 866 terenskog topništva i minobacača, kao i 1894 specijalne vojne jedinice vozila.

Prema neslužbenim podacima, do danas je uništeno 95% ukrajinskih zrakoplova, 91% tenkova i oko 56% opreme protuzračne obrane, što ukazuje na gotovo potpuni poraz ukrajinske vojske.

Oružje u Ukrajinu se šalje sa svih strana, što ni u kom slučaju nije politika zaustavljanja rata, naprotiv. Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby rekao je da je stotinu dronova tipa Switchblade s protutenkovskim bojevim glavama stiglo u Ukrajinu ranije ovog tjedna. Kirby je istaknuo da ih nije jako teško koristiti, budući da se “osoba može pravilno obučiti za korištenje Switchblade dronova za otprilike nekoliko dana.”

“Veoma mali broj ukrajinskih vojnika (…) bio je u SAD-u od jeseni, puno prije invazije, radi vojne obuke”, dodaje Kirby. Slučajno se valjda tamo zatekli. Češka je u Ukrajinu poslala tenkove T-72M1 i borbena vozila pješadije BVP-1 u te protuzračne sisteme Srela-10.

Olaf Scholz, njemački kancelar je još na početku ruske agresije najavio da će Njemačka Ukrajini poslati 1.000 komada protutenkovskog oružja i 500 zemlja-zrak raketa Stinger iz zaliha njemačke vojske.

“Švedska će udvostručiti svoj doprinos oružanim snagama Ukrajine s 5.000 komada protutenkovskog oružja i opremom za razminiranje”,najavila je švedska ministrica An Linde.

Cipar i Sjedinjene Države pregovaraju o transferu tenkova, borbenih vozila pješaštva i borbenih helikoptera u Ukrajinu. Jasno je kako se u Ukrajini radi o ratu NATO-a protiv Rusije, pri čemu nisu angažirane NATO snage, već one ukrajinske, tek tu i tamo potpomognute sa zapadnim časnicima.

Postoje glasine da je ruska vojska zarobila američkog general-bojnika Rogera L. Cloutiera Jr. u opkoljenom ukrajinskom Azovskom kampu u Mariupolu; navodno je Macronov pokušaj stvaranja evakuacijskih koridora uz pomoć Francuske inspiriran željom za izvlačenje francuskih časnika iz Mariupolja. Rusi izvještavaju o dosad 5 srušenih helikoptera koji su pokušavali evakuirati časnike iz Mariupolja.

Budući da se rat ne vodi samo na terenu, već je on i informacijski, financijski, energetski, logistički, prerano je govoriti o pobjedi/porazu. Možemo govoriti tek o utjecaju NATO sankcija na zemlje NATO-a i brojati čemu je sve porasla cijena, koliko je porasla inflacija.

U isto vrijeme Britanija je zabrinuta da će Sjedinjene Države, Francuska i Njemačka potaknuti Ukrajinu da se “nagodi” i napravi značajne ustupke u mirovnim pregovorima s Rusijom, kaže britanski Times.

Visoki vladin izvor rekao je da postoji zabrinutost da su saveznici “pretjerano željni” da osiguraju rani mirovni sporazum, dodajući da se nagodba treba postići samo kada Ukrajina bude u najjačoj mogućoj poziciji.

Zasad nikomu nije stalo do prekida rata.

 

 

 
 Извор: "Логично"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 11 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.