header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рогозин: Сармату није потребна америчка виза
Рогозин: Сармату није потребна америчка виза Штампај Е-пошта
уторак, 26 април 2022

 Трећи светски рат изазваће обарање нечијег сателита противсателитским оружјем

 Шеф руске космичке агенција Роскосмос - Дмитриј Рогозин – јетко је прокоментарисао „окретање главе“ западних мејнстрим медија од успешног лансирања интерконтиненталне ракете Сармат.

„Вашингтон пост, Њујорк тајмс, Си-Ен-Ен, Фокс њуз, Радио Либерти (двојник Слободне Европе) и сви други водећи амерички медији писали су да их уопште не занима што је Русија успешно тестирала Сармат. А нуклеарни Сармат уопште не занимају амерички медији. Ни да ли они нешто о нечему пишу или уопште не пишу. Сармат занимају само координате непријатеља. Њему није потребна америчка виза“, написао је Рогозин на Телеграму.

 

 

Дмитриј Рогозин

Он је објавио и видео који показује колико брже након лансирања Сармат „хвата висину“ од свог претходника – тешке балистичке ракете „Војевода“.

На снимку се види смештање Сармата у лансирну шахту и првих неколико секунди након његовог и старта „Војеводе“.

У наставку је приказан ток лета Сармата који је у стању да погађа мете на „даљинама без ограничења“.

Рогозин је још указао: „По класификацији НАТО-а Војевода је, Боже ми опрости, Сатана, а Сармат су назвали Сатана-2. Зашто? Један мој бивши колега по заједничком раду у Бриселу, бивши амбасадор једне земље НАТО, овако ми је одговорио: „Зато што само Сатана 2.0 може бити гори од Сатане“.

Рогозин је „могућу будућу употребу противсателитског оружја“ против космичких апарата било које велике силе назвао – вероватним почетком Трећег светског рата.

„То је ће бити casus belli. У то нема сдумње. Американци позивају на увођење мораторијума на тестирање антисателитског оружја. САД су већ извршиле неопходна испитивања антисателитског оружја, па сада изигравају голуба мира“.

Закључно је додао: „Страхујем да ће човечанство ускоро живети у свету у коме ће оружје за масовно уништење у свемиру постати реалност. Сједињене Државе већ имају тајни мини-шатл Кс-37Б који може да носи и извиђачку апаратуру и оружје“.

 

ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?time

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 26 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.